Pop-up Café Jakarta

Vorige week waren wij uitgenodigd om een voorproefje te krijgen van het nieuwe restaurant van Hotel Jakarta Amsterdam. Het pop-up restaurant bevindt zich in de Hortus Botanicus, helemaal in ons straatje dus met al die planten. Daarnaast heeft Nick familie van Java wat het ook weer extra leuk maakt. Wij maakten kennis met gerechten uit de toekomstige keuken van Café Jakarta. ‘Two Worlds Connected’ zoals zij zelf zeggen. Chef Stéphane Besse en sous-chef Rendy Reanaldy brengen heerlijke aroma’s en exotiche smaken samen in verrassende Oriëntaalse gerechten met een Nederlandse twist. Café Jakarta opent 31 mei aanstaande haar deuren.

Pop-up Café Jakarta

Café Jakarta

De pop-up beloofd veel goeds voor het nieuwe restaurant van Hotel Jakarta Amsterdam. Dit zal een fijne plek worden waar iedereen zich senang voelt en een feest voor de zintuigen zal ervaren. Café Jakarta creëert een ontmoeting tussen culturen, stijlen en keukens waar specerijen mixen, kruiden blenden en smaken versmelten. Een spot die even exotisch als vertrouwd en avontuurlijk als gastvrij voelt.
De twee chefs, de één uit de Bordeaux en de ander van Badung, gaan deze culinaire reis samen beginnen bij Hotel Jakarta Amsterdam. Zij vormen een sterk team met een rijke achtergrond en veel kennis over Oosterse producten, Indonesische foodtrends en cultuur.

Pop-up Café Jakarta

Pop-up Café Jakarta

Hotel Jakarta Amsterdam

Je vindt het hotel op de kop van het Java-eiland in Amsterdam. Jakarta wordt een bijzonder duurzaam hotel met een spectaculaire architectuur en maakt onderdeel uit van WestCord Hotels. Zij zijn ooit begonnen op de Wadden en nu onder andere bekend van Hotel New York in Rotterdam. Voor Jakarta werken ze samen met architectenbureau SeARCH, het Tropenmuseum en de Hortus Botanicus Amsterdam. In het centrale atrium van het hotel wordt een subtropische tuin gemaakt samen met Hortus. Hiernaast wordt Café Jakarta gebouwd, een groot restaurant met oesterbar. Verder wordt de ruimte transparant, sfeervol met een industrieel karakter en een modern-Aziatische uitstraling. Kortom een inspirerende hotspot waar heerlijk gegeten en gedronken kan worden en waar je kan werken of relaxen.

Pop-up Café Jakarta

Pop-up Café Jakarta

Hotel Jakarta Amsterdam
Javakade 766
1019 SH Amsterdam
Website: http://hoteljakarta.amsterdam

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.