Popocatepetl the Mexican

Vorige week aten we ‘daar waar de aarde heet wordt’ oftewel Popocatepetl. Bijna niemand kan de naam goed uitspreken maar iedereen kent het Mexicaanse restaurant wel in Nederland. Wij als Mexican food liefhebbers ontweken Popo eigenlijk altijd omdat we het eten niet echt lekker vonden en veel liever kiezen voor echt traditioneel Mexicaans eten. Daarom waren we ook erg nieuwsgierig toen we de uitnodiging voor het vernieuwde Popocatepetl kregen. De vestiging in Utrecht heeft namelijk de primeur van de restyling qua interieur én de menukaart. Utrecht was dan ook de eerste Popocatepetl van de zeven vestigingen. De volgende restaurants die de transformatie ondergaan zijn Rotterdam en Haarlem. Benieuwd in hoeverre the Mexican verbeterd is? Lees dan snel verder!

Popocatepetl the MexicanPopocatepetl the Mexican

AMBIANCE / INTERIEUR

Wij vinden het interieur bij de vernieuwde Popo heel tof! Ze willen een hedendaags design met een Latin touch neerzetten en dat is zeker gelukt. De koele en stoere kleuren gecombineerd met het hout, de accessoires en de planten zorgen voor de juiste sfeer. Geen bij elkaar geraapt zooitje met veel felle kleuren meer maar een mooie zaak waar je even het gevoel krijgt dat je in Mexico zit. Op de vloer liggen prachtige tegels en je kan zelfs een kijkje in de keuken nemen. Kortom qua interieur en ambiance is the Mexican er zeker op vooruit gegaan.

Popocatepetl the Mexican

HET PERSONEEL

Bij binnenkomst werden we vriendelijk begroet en al snel kregen we een lekker aperitief aangeboden. We werden geholpen door een hele gastvrije en enthousiaste meid die wist waar ze het over had en kennis had over de nieuwe gerechten en drankjes. We kregen voldoende aandacht aan tafel en kwamen niks te kort. Hopelijk is al het personeel van dit niveau want dan zit het helemaal goed. Ook de keuken heeft het goed voor elkaar en werkt vlotjes. Je zal dan ook niet lang hoeven wachten op een drukke avond.

Popocatepetl the MexicanPopocatepetl the Mexican

HET ETEN

We weten niet hoe de oude kaart eruit zag maar de nieuwe staat in ieder geval vol lekkers. De gerechten zijn meer verfijnd en naast de klassiekers kan je ook bites to share nemen. De drankenkaart is flink uitgebreid met onder andere cocktails en natuurlijk  de Mexicaanse spirits tequila en mezcal.

Popocatepetl the Mexican

Onder het genot van twee cocktails kozen we verschillende bites to share uit om zo een goede indruk te krijgen van de nieuwe gerechten. Zo gingen we voor tostadas met kip, mango, chili en balsamico, calamares tequila, Mexicaanse viskoekjes, quesadillas en twee tacos met crispy fish en pulled pork. Ook proefden we later nog met onze tafelgenoten nog de sticky chicken wings. Je ziet dat er meer aandacht wordt besteed aan de opmaak van gerechten want ze zien er erg lekker uit. Helaas missen de meeste gerechten net dat beetje extra smaak. Bijna alles heeft net wat meer pit en spanning nodig en mogen zeker een stuk hoger op smaak zijn. Mocht je bijvoorbeeld wat pittigs willen dan heb je toch echt één van de hot sauces nodig.

Wij vonden de soft tacos het lekkerst maar ook die mogen veel pit hebben. De kip van de tostadas was jammer genoeg te droog en van de calamares hadden we meer verwacht. De chicken wings daarentegen waren wel top!

Samen met Tara en Larissa besloten we om vier van de zes desserts te delen zodat we ook daar zoveel mogelijk van konden proeven. Natuurlijk werd de cheesecake besteld samen met de fudge brownie, tostada Mexicana en sorbet tequila sunrise. De gerechten zagen er wederom weer goed uit en gelukkig smaakten ze ook zo! Met als favoriet de mango/passievrucht cheesecake en de Mexican fudge brownie, super lekker met het ananasijs en de chili.

Popocatepetl the Mexican

Alles bij elkaar zijn we toch aangenaam verrast en hebben ze het flink verbeterd. We komen dan ook zeker een keer terug om de hoofdgerechten te proeven. Het vernieuwde Popocatepetl gaan we dan ook niet meer ontwijken en is een erg leuke plek om samen met vrienden gezellig een hapje en een drankje te doen. Maar voor wanneer wij echt lekker Mexicaans eten willen gaan we toch nog steeds naar de authentieke zaakjes.

Popocatepetl the Mexican

Popocatepetl the Mexican

Nobelstraat 163

3512 EM Utrecht

W: www.utrecht.popo.nl

Dagelijks geopend vanaf 17:00.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.