Restaurant Bernard

In het weekend lekker aan het water genieten van het mooie weer met hapjes en drankjes, dat is precies wat wij vorige maand deden bij Bernard. Je vindt het restaurant in de pittoreske en historische omgeving van Voorburg. Restaurant Bernard maakt deel uit van Prins Horeca die ook achter Fruit de Mer zitten. Je kan er genieten van een culinair-bourgindische keuken tijdens de lunch en het diner. Wij werden hartelijk en gastvrij ontvangen en namen plaats op het terras. Na een heerlijk aperitief lieten we ons verrassen door de chef. Nieuwsgierig of we hier net zo hebben genoten als bij Fruit de Mer? Lees dan snel verder!

Restaurant BernardRestaurant Bernard

AMBIANCE / INTERIEUR

Je vindt restaurant Bernard in de Kerkstraat, waar het gevestigd zit in een mooi oud pand. Om eerlijk te zijn hebben we van binnen niet heel veel mee gekregen omdat we op het terras zaten. Voor het terras loopt het water en liggen een aantal bootjes. Naast een mooi uitzicht vind je rechts de ophaalbrug met schuin daarvoor de buitenbar. Het brugwachtershuisje is omgetoverd tot koffiehuisje (cool!). Het binnenste gedeelte van het terras is voor het diner en bevindt zich onder twee enorme parasols. Daarom heen zijn nog meer tafeltjes met hier een daar een kleine parasol. Tegen het witte pand zelf staan lekkere banken waar je kan relaxen met een wijntje of cocktail. De gastheer vertelde ons dat ze binnen momenteel een aantal zaken aan het veranderen zijn naast dat een groot gedeelte van het interieur al vernieuwd is. Zo zijn de banken en stoelen  bekleed met velvet green. Is er een grote bar van marmer, vind je er een stoere brickwall en zwarte accenten.

Restaurant BernardRestaurant Bernard

THE FOOD

Restaurant Bernard heeft een mooie menukaart, letterlijk en figuurlijk. Naast de leuke gerechtjes die je erop kan vinden, heeft het menu een stoer leren omhulsel welk je kan oprollen. Zij hebben een shared dining concept en alle gerechten zijn daar dan ook op gebaseerd. Ook vertellen ze dat het hierdoor kan zijn dat niet alle gerechten tegelijk op tafel komen en de tijden tussen de verschillende gangen wat langer dan normaal zijn. Nou houden wij wel van lang tafelen en vinden we shared dining leuk maar soms moesten we wel heel erg lang wachten. Bij ons aperitief bestelden we ‘oesters bereid’ en kregen gefrituurde oesters met tuna tataki, wakame en avocado crème. Een super lekker en smaakvol begin van ons diner!

Restaurant Bernard

We kregen het vier-gangen menu waarbij we verrast werden door de chef. Helaas hebben ze er niet uitgehaald wat er in zat, het menu staat namelijk vol originele en lekkere gerechten waar we erg benieuwd naar waren. Alleen kregen we bij elke gang vrij wel het meest standaard gerecht. Dus achteraf gezien hadden we liever zelf gekozen. Best zonde, want de gerechten zagen er goed uit en smaakten ook erg lekker dus daar lag het zeker niet aan. Ook de cocktails zijn heerlijk en worden op de juiste manier bereid, zo proefden wij de Pornstar en Espresso Martini. Kortom op wat kleine schoonheidsfoutjes na is Bernard een fijne plek om te genieten van lekkere hapjes en drankjes in Voorburg.

Restaurant BernardRestaurant Bernard

Bar & Restaurant Bernard
Kerkstraat 60
2271 CT Voorburg
W: restaurantbernard.nl

Geopend van 12:00 tot 15:00 voor lunch en van 18:00 tot 22:00 voor diner.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.