Restaurant Frunk

Vorige maand gingen wij samen met een gedeelte van het Crave Collective team naar Limburg voor een tof project. We waren namelijk uitgenodigd door Chefkok Luuk Hoffman voor zijn nieuwe restaurant Frunk in Brunssum. Die dag maakten hij ons ‘drunk on food’ en maakten we naast foto’s ook een mooie video! What the Frunk? Precies, achter de naam Frunk schuilt een leuk verhaal en komt letterlijk van drunk on food. Een kreet die van zijn vriendin afkomstig is in een aangeschoten staat na een heerlijk diner. Luuk en zijn team willen je dan ook verrassen en prikkelen met hun gerechten in een relaxte sfeer waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt. Kortom wij waren enthousiast en konden niet wachten om aan tafel te gaan na een lange autorit en een aantal flat white’s!

Restaurant FrunkRestaurant Frunk

AMBIANCE / INTERIEUR

Het restaurant is niet heel groot en zit gevestigd in een leuk pand met gevel. De ruimte is sfeervol ingericht met comfortabele stoelen en houten tafels. Het interieur ziet er enigszins klassiek uit met moderne accenten en groentinten. Daarnaast vind je ook nog mergel elementen terug in het restaurant, wat een kijkje terug is naar de geschiedenis van Brunssum. Achterin bevindt zich de bar en buiten is er een lekker open terras. Hier en daar vindt je leuke grapjes in de vorm van muurtekeningen zoals op de tegeltjes in het toilet. Aan de ene kant heb je dus het gevoel dat je luxe aan het dineren bent maar toch met een open en relaxte sfeer alsof je bij Luuk thuis aan het eten bent. Hij wilt gasten dan ook niet afschrikken met het feit dat hij bij verschillende sterrenzaken heeft gewerkt. Waardoor ze misschien denken dat Frunk hoogdrempelig is, hij wilt juist dat iedereen kan genieten van zijn culinaire creaties en zich niet opgelaten voelt.

Restaurant FrunkRestaurant Frunk

THE FOOD

Na een korte rondleiding en een kijkje in de keuken gingen we aan tafel. Frunk serveert huisgemaakt brood met zelfgemaakte roomboter. Al snel verscheen ook de amuse op tafel, een heerlijk hapje van koriander/munt sorbet, kokos blokjes, cardamon en nahm jim dressing. Super lekker! Daarna kregen we een variatie op het Frunk menu en Denise kreeg het vegetarische menu, deze deed zeker niet onder aan het Frunk menu. De andere waren zelfs jaloers op haar asperge gerecht. Stuk voor stuk waren de gerechten erg verrassend en smaakvol. Zo kregen we onder andere een mooi gerechtje van eidooier met bieslook, kervel, rogge, karnemelk en spelt. Of wat dacht je van pastinaak met knoflook en gekarameliseerde witte chocolade? Echt tof hoe creatief ze met alle verse en hoogwaardige ingrediënten omspringen. We hebben dan ook heerlijk gegeten en mochten we in de buurt zijn dan komen we zeker weer langs.

Restaurant FrunkRestaurant Frunk

Benieuwd naar onze Frunky lunch en het restaurant? Check dan onderstaande video die we met het Crave team gemaakt hebben!

Restaurant Frunk
Dorpstraat 83
6441 CC Brunssum
Website: www.restaurantfrunk.nl

Restaurant Frunk

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.