Restaurant Pearl

In februari werden we uitgenodigd om kennis te maken met het vernieuwde restaurant van Hilton The Hague genaamd Pearl. Naast dat het restaurant een gehele restyling heeft gehad begin dit jaar, hebben zij ook een nieuw food concept. Meat & Discover is het nieuwe concept van restaurant Pearl en vleesliefhebbers kunnen hier dan ook zeker hun hart ophalen. Voor ons was het persdiner precies op tijd gepland want in maart zouden we aan de vegan challenge beginnen. Dus voor dat we geheel plantaardig zijn gaan eten lieten we ons nog een laatste keer zakken in een wereld van vlees.

Restaurant Pearl

Bij binnenkomst werden we vriendelijk verwelkomd en namen ze onze jassen aan. Daarna kregen we een heerlijk tropische cocktail, gemaakt door de bartender van Spark. Dit is de cocktailbar van het hotel en ligt gelijk naast het restaurant. Pearl is omgeven door de rijke geschiedenis en cultuur van het Mesdagkwartier. De mooie inrichting is dan ook geïnspireerd door een van onze beroemdste schilders: Vermeer en zijn schilderij ‘Meisje met de Parel’. Vandaar ook de naam van het restaurant.

In het restaurant vind je ook een mooie bar met Delfs blauwe tegeltjes waar onder andere de charcuterie wordt gesneden. We kregen dan ook een lekker hammetje als amuse. Door het gehele restaurant vind je leuke accenten die verwijzen naar het meat concept en Vermeer. Overigens zitten de stoelen aan tafel erg comfortabel.

Restaurant Pearl

Restaurant Pearl

The Food

Eenmaal aan tafel begonnen we met een sharing platter vol heerlijke charcuterie en gegrilde groente. Daarbij kregen we flatbread met verschillende smeersels. De hapjes van de plank smaakten echt super met als grote verrassing de paté met foie gras! Vervolgens kwamen ze langs met een blad waarop verschillende stukken vlees op lagen gepresenteerd. Hier mochten we uit kiezen, wij gingen voor de Flat Iron en de Bavette van de Australian Angus. Hierbij kregen we friet van de Frietboutique, een kruidensalade en nog wat bijgerechten. Ook werden er twee sauzen bij geserveerd om te proeven, op het menu staan er namelijk vijf om uit te kiezen. Het vlees smaakten echt geweldig, het was super mals en je gleed er gewoon met je mes doorheen. Over messen gesproken, ook je vleesmes mag je zelf uitkiezen aan tafel. Mocht je geen liefhebber van vlees zijn dan hebben ze ook verschillende visgerechten en zelfs vegetarische opties. Uiteraard serveren ze ook lokale bieren, mooie wijnen en cocktails die passen bij je diner.

Restaurant Pearl

Normaal zijn wij niet zo van de desserts maar dit keer was het dessert erg lekker en leuk! De Sundea Ice Cream komen ze namelijk aan tafel bereiden en je mag zelf al je toppings uitkiezen. Deze zijn allemaal huisgemaakt net zoals het ijs. Kortom wij hebben genoten bij restaurant Pearl en vinden Meat & Discover een leuk concept door de kleine extra’s.

Restaurant Pearl

Restaurant Pearl

Zeestraat 35

2518 AA Den Haag

W: www.restaurantpearl.nl

Dagelijks geopend van 15:00 tot 23:00.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.