The Millèn

Wie kent hem niet, de Millenniumtoren in Rotterdam. Één van de eerste dingen die je ziet wanneer je centraal uit komt lopen. Misschien bij de niet-Rotterdammers ook wel bekend als het Marriott Hotel. Sinds kort bevindt zich hier op de eerste etage het nieuwe restaurant van chefkok Wim Severein genaamd The Millèn. De chef is bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum en kookt nu in zijn eigen restaurant met zijn bekende signature, pure seizoensgerechten met eerlijke ingrediënten en zonder bullshit. De naam Millèn komt van Millennium omdat hij in deze toren gevestigd zit. Het is overigens een zelfstandig restaurant en dus niet een hotelrestaurant van het Marriott.

The Millen RotterdamThe Millen Rotterdam

AMBIANCE / INTERIEUR

The Millèn is een redelijk kleine zaak maar wel ruim opgezet, er is plaats voor 45 couverts. Door de ruime tafelindeling heb je lekker veel private space maar zit je toch knus met je gezelschap. Door de hoge raampartijen heb je een prachtig uitzicht over het stationsplein, Weena en het Centraal Station. Er is een mooie open keuken waar je vanuit het hart van het restaurant ook uitzicht op hebt. Er hangt een fijne rustige sfeer en je ontsnapt hier dan ook echt even aan de drukte en hectiek van het altijd bruisende Rotterdam. Een echt oase van rust midden in het hart van de stad. Het interieur is modern, strak en organisch door de vele rondingen. Koele kleuren die een mooi contrast vormen met het uitzicht. Ook is er een speciale ruimte voor private dining. Complimenten trouwens ook voor het team, iedereen is super vriendelijk en enthousiast. Ook zijn ze enorm gedreven, hopelijk houden ze dit vast.

The Millen RotterdamThe Millen Rotterdam

THE FOOD

Bij binnenkomst kregen we een lekker aperitief van sommelier Wendy Elsink met wat kleine hapjes van de chef. Deze waren al erg smakelijk en beloofden veel goeds. Eenmaal aan tafel begon het feest pas echt want wat was dat een heerlijke drie-gangen lunch.
Na een lekkere amuse begonnen we met een gerecht van gegrilde rode mul, tomaat, olijf, zeekraal, brosvenkel, ansjovis, basilicum en tomaten beurre blanc. Dit was echt super lekker en zag er ook nog eens prachtig uit! Zeker ons favoriete gerecht van die middag. Vervolgens kregen we gebraden boerenduif uit de Anjou met een stoof van de pootjes, tuinbonen, rauwe cacao, Taggiasche olijf, dauphine aardappel en ras el hanout. Wederom erg lekker, de stoof was echt yum. Om ons te winnen met je dessert moet het gerecht wel erg goed zijn want normaal zijn we niet echt van de desserts. Maar oh my god, dit nagerecht leek wel speciaal voor ons gemaakt te zijn. Het bevatte namelijk een aantal favoriete ingrediënten. Het dessert bestond uit wilde perzik, pavlova, kokos en roos. Het zag er super uit en zo smaakte het ook! Check de foto, het oranje rondje leek op een eidooier maar was uiteraard van iets anders gemaakt. Desalniettemin liep het binnenste ook echt net als bij een dooier!

The Millen Rotterdam

En het feest was nog niet voorbij, we werden uitgenodigd om bij de bar nog een kopje koffie of thee te doen. We gingen voor een espresso en hadden de keuze uit twee bonen van Single Estate, eindelijk een keer een restaurant met goede koffie. Daarbij serveerden ze verschillende friandises, huisgemaakt en vet lekker. Zo sloten we een geweldige lunch af in het gloednieuwe Millèn.

The Millen RotterdamThe Millen Rotterdam

The Millèn
Weena 686
3012 CN Rotterdam
W: www.themillen.nl

Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 12:00 tot 14:30 en 18:00 tot 22:00. Op zaterdag van 18:00 tot 22:00.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.