The Park – Inspired by Erik van Loo

De zomer is inzicht en we hebben al een paar keer flink mogen genieten van de lente. Zo ook laatst in de binnentuin van het Bilderberg parkhotel in Rotterdam. Hier op het terras en de veranda van het inmiddels befaamde restaurant The Park word je door Chef-kok Richard de vries en twee-sterren-chef Erik van Loo verwend met tal van zomerse lekkernijen in de vorm van prachtige gerechtjes. De twee hebben zich voor het menu laten inspireren door het aanbod in ingrediënten van de lente en zomer en wij bofkonten mochten een aantal van deze gerechtjes proeven! Dus dat was opeens culinair genieten op een normale woensdag middag en geen spatje regen die dat kon verpesten. Want we verhuisden gewoon naar binnen het restaurant in voor de overige gangen.

The Park - Inspired by Erik van Loo

The Park - Inspired by Erik van Loo

AMBIANCE / INTERIEUR

De binnentuin ziet er prachtig uit en is een oase van rust. De veranda kijkt uit op de binnentuin waar je omringt bent door planten. Verder is het terras aangekleed met mooie boeketten en bloemen. Voor het zomerse menu is er speciaal een buitenkeuken die van alle gemakken voorzien is en beschikt over een Big Green Egg. In de tuin ontsnap je echt even van de stadse drukte. Daarnaast is het restaurant binnen ook heerlijk licht en sfeervol ingericht waar blauwe accenten een hoofdrol spelen.

The Park - Inspired by Erik van Loo

The Park - Inspired by Erik van Loo

PERSONEEL

The Park serveert gerechten volgens het signatuur van de twee-sterren-chef Erik van Loo (restaurant Parkheuvel) voor een toegankelijke prijs. De dagelijkse leiding is in handen van chef-kok Richard de Vries. Hij werkte als souschef enkele jaren samen met Erik van loo. Erik is de supervising chef en laat regelmatig zijn gezicht zien bij The Park en kookt dan ook uiteraard. Het personeel op de vloer is erg vriendelijk en gastvrij. Ze hebben enorme kennis van wijnen en het menu en zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

The Park - Inspired by Erik van Loo

The Park - Inspired by Erik van Loo

HET ETEN

Terwijl wij nog bezig waren met ons aperitief en luisterden naar het welkom stonden de twee chefs letterlijk te trappelen om ons de eerste amuses te laten proeven. We begonnen met een ceviche, eindelijk één die wel heerlijk smaakte. Naar de tweede amuse zat vooral Denise uit te kijken, oesters! Super origineel met piment, zwarte bonen, bosui en aardappel, jammie. We kunnen nu al verklappen dat de gerechten gewoon top zijn en naast dat ze er mooi uitzien, ook geweldig smaken. Je merkt gewoon dat er een sterrenchef achter zit. Zo’n lunch willen wij altijd wel want ook de ‘asperge flower power’ met Oosterschelde kreeft en scheermessen was amazing. Denise zat zelfs te smullen van gerechten met een aantal ingrediënten die normaal echt niet haar favoriet zijn. Kortom het eten is echt genieten geblazen en na het dessert kregen we nog huisgemaakte friandises bij de thee. Waaronder een madeleine en een salted caramel chocolaatje. Wauw, die madeleine was de beste die we ooit geproefd hebben. We zitten alweer helemaal te watertanden dus we gaan er niet nog meer woorden aan vuil maken, het eten was gewoon super.

The Park - Inspired by Erik van Loo

The Park - Inspired by Erik van Loo

The Park – Inspired by Erik van Loo

Westersingel 70

3015 LB Rotterdam

T: 010 – 440 81 65

E: info@thepark.nl

W: restaurant The Park

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.