Viet Street

Laatst na een heerlijk dagje Scheveningen hadden we geen zin meer om nog boodschappen te doen en thuis te koken (ja ook foodbloggers hebben dat weleens, haha) dus gingen we naar het nieuwe Viet Street op de Herengracht in Den Haag. Een collega die er vlakbij woont had ons hierover getipt. Viet Street is zeker een Haagse hotspot en is zo nieuw dat het zaakje nog maar door weinig mensen is ontdekt. Terwijl de locatie ideaal is, midden in het centrum en 5 minuten lopen vanaf Den Haag Centraal. Ga je regelmatig naar de Haagse binnenstad dan ben je er waarschijnlijk al eens langs gelopen. Anyway bij Viet Street eet je lekkere Vietnamese streetfood gerechten en dat al vanaf 2,95. Lees snel verder voor het lekkers dat je kan bestellen maar niet op de kaart staat en meer!

Viet Street Den Haag

Ambiance / sfeer

Viet Street heeft zeker over de inrichting nagedacht en heeft met weinig goed de juiste sfeer kunnen neerzetten. Waardoor je het gevoel hebt dat je toch een beetje in Azië bent. Met een open keuken achter de counter waar ze onder andere voor je neus de springrolls maken zijn er geen geheimen bij Viet Street. Aan de muur hangen verschillende grote borden met daarop een Vietnamees gerecht uitgelegd op een creatieve manier, heel tof. En aan het plafond hebben ze zo’n typische tuktuk fiets hangen. Ook is er een terras op de Herengracht en kan je het eten meenemen voor onderweg of thuis.

Viet Street Den Haag

Het personeel

Bij binnenkomst werden wij met een grote glimlach verwelkomd door de eigenaar en die lach bleven we zien bij de rest van het personeel. Een staaltje Aziatische gastvrijheid. Op het menu zagen wij alleen normale frisdranken staan en vroegen of ze ook speciale of huisgemaakte drankjes hadden. Die waren er inderdaad en ze vertelden ons met plezier wat er nog meer was. We kregen tijdens ons bezoek de juiste aandacht en hebben aan het eind nog even een praatje gemaakt met de eigenaar die enthousiast vertelde over Viet Street.

Viet Street Den Haag

Viet Street Den Haag

Het eten

We hadden twee heerlijke huisgemaakte watermeloen limonades en pangsits vooraf. We kunnen je vertellen dat wij nog nooit zulke lekkere pangsits hebben gegeten! Goed begin dus, daarna nam Denise de springrolls met garnalen oftewel de goi cuon tom en Nick een banh mi dac biet (broodje met verschillende soorten varkensvlees, rettich, pepers, wortel en koriander). Allemaal erg lekker en simpel geserveerd zoals het hoort bij streetfood. Het menu is dan ook klein en bevat salades, broodjes, pho (soep), bun, springrolls en snacks. Allemaal authentiek Vietnamees en vers bereidt. Ohja en vergeet niet te vragen naar de speciale drankjes die niet op de kaart staan! Ook wordt de kaart binnenkort iets uitgebreider met onder andere vegetarische opties van gerechten. Dus een eethuis om zeker een keer langs te gaan wanneer je in Den Haag bent en van Aziatisch eten houdt en wij gaan de volgende keer de pho proeven!

Viet Street Den Haag

Viet Street Den Haag

Viet Street Den Haag

Viet Street

Herengracht 38

2511EJ Den Haag

E: info@vietstreet.nl

Tel: 070 444 8548

Openingstijden

Elke dag geopend van 12:00 tot 21:00 en op zondag van 13:00 tot 21:00.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.