Zheng Restaurant

Laatst hebben wij geweldig gedineerd bij Zheng, het nieuwe restaurant van Chef Han Ji, in de Haagse Prinsestraat. Zo’n 9 jaar geleden opende hij HanTing Cuisine, het eerste Frans-Chinese fusion restaurant in Nederland. Hier haalde hij zelfs een Michelin-ster mee in 2012. HanTing stond dan ook een hele tijd op ons lijstje om heen te gaan maar het is er eigenlijk nooit van gekomen. Wij waren dan ook gelijk enthousiast toen wij een invite ontvingen om te komen eten en hoorden dat Han een nieuwe weg is ingeslagen! Hij blijft zijn culinaire missie volgen en slaat daarom de bladzijde om naar Zheng, zodat hij zich kon blijven ontwikkelen. Een hele stoere stap want uiteraard moet hij zijn ster nu opnieuw verdienen. Maar dat gaat niet lang duren want, ‘wauw wat was dit goed!’

Zheng RestaurantZheng Restaurant

AMBIANCE / INTERIEUR

Bij binnenkomst denk je misschien eerst ‘ben ik hier goed?’. Hier word je in een kleine, mooie ruimte met een bar en wat tafeltjes ontvangen. Dan gaan er twee automatische klapdeuren open en stap je een geheel andere wereld binnen. Kortom bij binnenkomst word je meteen ondergedompeld in de Chinese eetcultuur. En dan bedoelen wij de traditioneel Chinees. Tijdens deze beleving waar de vier belangrijkste Chinese keukens met verschillende rituelen en ceremonieën de hoofdrol spelen voel je jezelf een keizer. In het sfeervolle, ietwat donkere restaurant met hout en goud accenten vindt je verschillende kunstobjecten. Het is moeilijk te omschrijven, onze foto’s zullen het dan ook beter vertellen. Het belangrijkste is dat het interieur gewoon helemaal klopt met de beleving en ervaring tijdens het diner.

Zheng RestaurantZheng Restaurant

THE FOOD

Chef Han Ji neemt je mee naar het keizerrijk China, waar ooit, de belangrijkste ambtenaren werden uitgenodigd voor een uitgebreid Zheng-banket na nieuw jaar. Dit was een indrukwekkend spektakel, waarbij de tafel volgens oude ceremonies volgezet werd met luxe gerechten en dranken. Bij Zheng worden dan ook de vier belangrijkste Chinese keukens gepresenteerd in de vorm van 12 chapters. Elke chapter draait om een andere kooktechniek en bevat aspecten uit de Chinese cultuur en traditie. Het kunstobject dat op tafel wordt geplaatst noemen zij het ‘conversation piece’. Verder worden de gerechten geserveerd op verschillende serviezen uit diverse regio’s, deze zijn speciaal voor Zheng gemaakt.

Zheng Restaurant

Wij hebben een selectie van de chapters geproefd, dit waren allemaal plaatjes om te zien en onwijs lekker. Hierbij hebben wij ook ingrediënten gegeten die wij nog nooit op hadden en mooie smaken geproefd. Je kan kiezen voor alle twaalf chapters of zelf een menu aan chapters samenstellen.

Zheng Restaurant

Naast de twaalf chapters van het traditionele menu heeft Zheng nog drie prachtige gerechten gecreëerd: de Emperor’s Supreme Collection. Ook deze mochten wij proeven en zijn echt fantastisch! De gerechten zijn vernieuwend en verrassend, daarbij worden ze in drie fases aan tafel bereid. Van een hele Poussin kip gevuld met luxe zeevruchten gebaseerd op de Chinese Buddha tot aan een hele tandbaars in een pittig bad met specerijen, zijden tofu en taro noedels. Stuk voor stuk echt super lekker!

Zheng RestaurantZheng Restaurant

Natuurlijk mag ook de iconische crispy duck niet ontbreken met Chinese pannenkoekjes en verschillende toppings, jammie! Goed om te weten is dat deze gerechten ook los te bestellen zijn en eventueel in combinatie met chapters.

Zheng RestaurantZheng Restaurant

Zoals je begrijpt was het echt een super avond en hebben wij heerlijk gegeten. Het is bij Zheng dan ook een avondvullend programma dat zeker de moeite waard is. Zheng maakt hiermee een diepe buiging naar de Chinese (eet)cultuur en de eeuwenoude tradities en rituelen.

Zheng Restaurant

Zheng Restaurant
Prinsestraat 33
2513 CA Den Haag
W: www.zhengrestaurant.nl

Geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 17:30 tot 22:30.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.