Homecation: dat doe je zo!

Het fenomeen staycation is ondertussen wel bekend bij iedereen, lekker even weg van huis in eigen stad of land. Zo gaan wij ondanks corona binnenkort weer een weekendje op staycation aan de kust. Dit was al geboekt voor het hele gebeuren en kan gelukkig nog steeds doorgaan houdend aan alle maatregelen. Echt reizen zit er voorlopig niet in, wil je net als ons af en toe toch even dat gevoel alsof je op vakantie bent? Check dan snel onze tips voor een ultieme homecation! Zo komen de muren niet op je af en wordt je zelf isolatie een stuk leuker. Voordeel, je hoeft geen koffer in te pakken, kan niks thuis vergeten en bent in no-time op plaats van bestemming. Balkon eilanden, here we come!

Kook je favo buitenlandse gerechten.

Natuurlijk beginnen wij met eten want niks brengt herinneringen terug als de heerlijke gerechten en drankjes van jouw reis. Grote kans dat het bij het koken al begint door de geuren en kleuren van de ingrediënten. De lekkere paella uit Valencia op het terras in een schattig straatje waar je patatas bravas van het huis kreeg of jouw zelf samengestelde nasi campur van je favoriete warung. Vergeet niet de opmaak want ook dat hoort bij de experience! Zoek het recept, haal de boodschappen en ga aan de slag. Dit recept is voor een passievrucht limonade uit Lissabon. Geen kitchenhero? Misschien kan je het gerecht bestellen want hoe en waar je het thuis eet brengt ons bij de volgende tip.

Ga voor de ultieme setting bij de gerechten!

Als voorbeeld nemen wij onze laatste reis, Bali. Zorg dat je bintang biertjes in huis hebt gehaald, zoek op Spotify de muziek die je daar veel hoorde (bijv. de lijst Bali Lounge), gebruik je sarong als tafelkleed, bamboo rietjes in je waterglas en serveer de gerechten zoals daar. Grote planten in huis? Zet deze bij de tafel om echt een tropisch hoekje te creëren. Pak eventueel nog je foto’s erbij. Je kan het zo uitgebreid maken als jezelf wilt.

Jouw ultieme lounge plek maak je zelf.

De lente is begonnen, de zon schijnt weer lekker vaak en wij zitten in lock down. Dan ga je opeens je balkon of tuin nog meer waarderen, mocht je die überhaupt hebben. Wij hebben gelukkig een balkon en hebben hier een fijne lounge plek gecreëerd. Twee pallets op elkaar, pallet kussen erop met wat kussentjes en een leuk kleedje, een mooi kleed op de vloer in plaats van de saaie en koude betonvloer, Balkonbar op de reling bevestigt en zo’n rieten beschutting langs het hekwerk. Hier en daar wat planten (koop deze bij je lokale bloemist #supportyourlocal), een bijzet tafeltje en een witte draadstoel met kussen erbij en wij hebben een heerlijke lounge plek op ons niet hele grote balkon. Gegarandeerd vakantiegevoel bij zonnig weer!

Maak een album van jouw reis.

Niet zo’n fotoboek vol kiekjes zoals bij je moeder thuis. Nee, tegenwoordig kan je via app’s (zoals Once Upon) en websites de mooiste albums maken met jouw reisfoto’s of je maakt hem helemaal zelf en besteld het album bij Pumbo. Vaak komt het er niet van maar nu heb je er alle tijd voor. Terwijl je door al die foto’s gaat komen al die herinneringen weer terug en zal je zeker af en toe wegdromen.

Kijk travel videos of series.

Van reisvlogs tot de meest mooie travel videos, Youtube staat er vol mee. Ideaal om even weg te dwalen of een land door iemand anders zijn ogen te zien. Misschien herken je veel van toen jij er was of doe je inspiratie op voor een land waar je zodra het weer kan graag naar toe wilt. Wij kijken bijv. graag Lost LeBlanc. Liever een documentaire of buitenlandse serie, thank you Netflix! De serie speel je natuurlijk wel af in de oorspronkelijke taal. 😉 Oh ja extra tip, op Youtube staan ook beelden van tropische stranden inclusief origineel geluid. Zet aan en ga wat doen terwijl je op de achtergrond de golven en vogeltjes hoort en wanneer je langs loopt het net is of je uitzicht op zee hebt.

Kamperen in de woonkamer.

Schuif je salontafel aan de kant en maak plaats voor de bank. Leg daar het matras van je bed neer en kleed aan met kussens en dekens. Wil je echt voor dat tentgevoel gaan, span dan bijvoorbeeld een laken tussen twee stoelen. Wees creatief! Kampvuurtje aan op de tv, flesje wijn erbij of samen ultiem Netflixen vanuit je tent. Het kan allemaal en zo ben je toch even weg in eigen huis.


Wij wensen je alvast een fijne homecation en vergeet niet na regen komt zonneschijn. Nu kan je misschien niet reizen en zelfs geen terrasje pakken maar straks weer wel. Dus blijf postief, spaar lekker voor je volgende reis en geniet van je homecation!

Liefs, Denise & Nick

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.