8 Favorites #3

We hebben weer een ‘8 favorites’ voor je, de eerste van dit jaar! Deze keer met heel veel lekkers erin en een prachtig servies. Ook staan er natuurlijk weer wat toffe plekken in. Kortom van alles wat en naast de foto’s hebben we ook een leuke video gemaakt van de Good Food Tour door Rotterdam. Naast alle plekken in Rotterdam staat onze Haagse mama er ook in met haar nieuwe menu en maken we een tripje naar Hawaii en Griekenland. Dat allemaal samengevat in acht favorieten dus wij wensen je alvast veel lees- en kijkplezier en laat je lekker inspireren!

8 Favorites #3

1. Surface collectie van Serax

Voor onze fotografie zijn we vaak op zoek naar mooie serviezen, accessoires en andere props. Maar ook vinden we het leuk om gewoon zelf thuis uit mooie glazen te drinken of om van mooie borden te eten. We zijn dan ook wel een beetje verliefd op de Surface lijn van Serax die Sergio Herman ontworpen heeft. Het begon allemaal met het terra steelpannetje dat we kregen voor kerst waarna we in zijn kookboek ‘Simple Food’ ook veel het servies tegen kwamen. Al snel volgde er meer en inmiddels hebben we ook twee glazen en de diepe borden. De collectie is redelijk prijzig en de laatste items hebben we dan ook in de sale gescoord. We zullen zien of de toekomst ons nog meer Surface brengt!

Website: www.serax.com/surface


8 Favorites #3

2. Chove Chocolates

Vorig jaar proefden wij heerlijke chocolade op het ‘All You Need is Food’ event en raakten bij het kraampje aan de praat met Laura. Zij is de founder van Chove, huis- en handgemaakte chocolaatjes gebaseerd op Griekse recepten genaamd Glyka. De naam Chove is ontstaan door de woorden chocolate en love samen te voegen. De chocolade zijn ware smaakbommetjes en heerlijk voor bij de koffie of thee. Het is ook een ideaal cadeau en wij houden van de simplistische stijl. Afgelopen maand kregen we als verassing een doosje opgestuurd om te proeven, stuk voor stuk smaken ze geweldig. Onder andere de Crisper, Batony en Sweeter zijn favoriet!

Website: www.chove.com


8 Favorites #3

3. Nicolas Vahé

Het merk Nicolas Vahé kenden we al en vinden we er altijd erg mooi uitzien. Maar smaken de producten ook niet ze lekker als dat ze eruit zien? Dat doen ze zeker! Eind vorig jaar kregen we aantal producten cadeau tijdens de feestdagen waaronder de ‘Salt Parmesan Cheese & Basil’ en de Chocolate Box waaruit we de verschillende truffels en de ‘Passion & Coconut Jam’ al geproefd hebben. Echt mega lekker dus naast dat de producten van Nicolas Vahé er mooi uitzien smaken ze ook heerlijk.

Website: www.nicolasvahe.com


8 Favorites #3Foto: IDM Photography

4. Wereldmuseum Rotterdam // Ik kook, dus ik ben.

Begin februari mochten wij genieten van een heerlijke sterrenlunch in het restaurant van het Wereldmuseum. Dit ter gelegenheid van hun nieuwe tentoonstelling ‘Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Abdelkader Benali’. Wij mochten als één van de eerste deze tentoonstelling over de rol van het voedsel in ons aardse bestaan bezichtigen en kregen de verhalen van Abdelkader zelf te horen. Het is een leuke en interessante tentoonstelling voor iedereen die iets met eten heeft of doet. Je maakt een bijzondere wereldreis door vierduizend jaar beschaving en kan zelfs een appeltaart naar achttiende-eeuws recept proeven.

Datum: 10-02 t/m 30-07-17. Di t/m zondag van 10:30 tot 17:30

Locatie: Willemskade 25, 3016 DM Rotterdam

Entree: 15,- euro (incl. audiotour), t/m 12 jaar gratis

Website: www.wereldmuseum.nl


8 Favorites #3

8 Favorites #3

5. Mama Kelly goes vega

Onze Haagse mama heeft een nieuw menu! Naast de keuze tussen kip of kreeft en de andere Mama Kelly klassiekers kan je nu ook als vegetariër helemaal los gaan. Ze hebben namelijk een heel apart stuk op de menukaart waar alleen maar lekkere vegetarische gerechten staan. Deze kan je zowel als voor- of hoofdgerecht bestellen. Vooral de mascarpone worteltaart is een echte aanrader! Ook hebben ze een aantal bestaande gerechten verbeterd en er een stukje beleving aan toegevoegd. Zo wordt bijvoorbeeld de zalm aan tafel nog verder gerookt op een soort mini bbq. Kortom het is nog steeds genieten bij Mama!

Saturnusstraat 100, 2516 AH Den Haag

Website: www.mama-kelly.nl


6. Poké Bowl Rotterdam

Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar blokjes verse vis en groente centraal staan. Tegenwoordig is de poké bowl een ware hype in Nederland en waar iedereen eerst een sushi bowl maakten, zijn het nu poké bowls die gemaakt worden. Wij als liefhebbers van verse vis hebben het ook al een aantal keer gemaakt en hebben het nu dus geproefd bij de eerste poké bowl shop in Nederland. Dit dankzij de Good Food Tour van Foodora door Rotterdam waar we met een leuke groep onze eigen bowls mochten samen stellen bij de shop (check de video hieronder voor een sfeerimpressie). Het smaakt super lekker, het is gezond en je kan het gerecht ook nog eens samen stellen met jouw favoriete ingrediënten. Kortom aanrader!

Hoogstraat 117B, 3011 PL Rotterdam

Website: www.pokebowl.nl


7. Good Food Tour Rotterdam

Na een dagje werken gingen we naar Rotterdam voor de Good Food Tour van Foodora. Vorig jaar zijn we in Den Haag ook al eens meegegaan en nu dus gezellig in onze favoriete stad. We begonnen bij Prachtig onder de Erasmusbrug voor het voorgerecht. Vervolgens gingen we naar Poké Bowl zoals je hierboven hebt kunnen lezen. We sloten de gezellige avond af bij O’pazzo met een plank vol desserts! We hebben heerlijk gegeten bij de verschillende restaurants en het was leuk om weer een aantal nieuwe mensen te leren kennen. Geslaagde tour dus! Om een kleine sfeerimpressie te krijgen hebben we een korte video geschoten tijdens de tour. Check hem hierboven!

Website: www.foodora.nl


8 Favorites #3

8. Heineken H41 ‘Wild Lager’

Tijdens de Food Parade in Rotterdam van Mr. Experience raakten we aan de praat met het merk Heineken. Zij liet ons hun nieuwe wild lager proeven genaamd H41. Een heerlijk biertje dat vol van smaak is en gebrouwen wordt met een zeldzaam gist uit Patagonië. Daar komt dan ook de naam vandaan, want het wilde gist is ontdekt op de coördinaten 41 zuid – 71 west. Heineken gebruikt dit gist ook als moedergist voor hun A-gist. De H41 wild lager is heerlijk van smaak met kruidige en fruitige ondertonen. Zelfs Denise vond hem lekker en zij houdt totaal niet van bier. Na het gesprek kregen we een bierglas met 88 Food erin gegraveerd mee en natuurlijk wat van de bieren zelf! Leuk weetje is dat de grootste Heineken brouwerij vlakbij Zoetermeer staat.

Website: www.heineken.com/h41


Wat zijn jouw favoriete de afgelopen periode?

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.