Burger Atelier Pop-Up by Chef Diego

Burger Atelier Pop-Up by Chef Diego

Vorige week tussen alle werkzaamheden heen vond ik toch nog even de tijd om onze favoriete burgerchef te bezoeken. Voor de fotografie ging onze vriend Harry mee en samen reisden we af naar Amsterdam. Hier was namelijk de tweede pop-up locatie van het Burger Atelier bij Club Koffie. Bij aankomst dronken we een lekker biertje op het terras in de zon en spraken Chef Diego. Al snel ging Diego naar binnen om van start te gaan. Gelukkig want we hadden trek gekregen na een dag klussen! Ondertussen hadden we ook de dames van Hands Off My Chocolate ontmoet en zochten we een fijn plekje binnen. Er was een open keuken dus we konden de burgerchef goed in actie zien! Op een tafel lag een toffe menu kaart waarop twee burgers stonden, cheese frites en twee desserts. Door de eigenaar van Club Koffie werden we verrast met een cocktail van het huis waarin onder andere jajem en gingerbeer zat, yum!

Burger Atelier Pop-Up by Chef Diego

Triple meat, double cheese

Yes, daar kwamen de burgers! We kregen beide burgers in een doosje geserveerd. De hamburgers waren in slider formaat, wat wij stiekem wel jammer vonden want ze waren zo lekker dat we ze graag large hadden gegeten. Het is een burgerparty of niet, haha! We begonnen met de burger waar onder andere een patty van black angus, candied bacon, cheddar, sla en tomaat op zat. Uiteraard op een brioche bol van Edwin Klaasen. Deze burger smaakte echt super!

Burger Atelier Pop-Up by Chef Diego

Chocolade op een burger?

De tweede burger was de chocolate burger, deze was verrassend lekker en de smaken gingen mooi samen. De blauwe kaas en de chocolade in de saus, mooie combinatie. Er ging natuurlijk ook nog wat versgeraspte chocolade van Hands Off My Chocolate overheen. Oftewel beide burgers smaakten heerlijk! Toch is de eerste mijn favoriet als ik zou moeten kiezen, ik houd gewoon van hartig.

Burger Atelier Pop-Up by Chef Diego

Op het menu stond ook de Cheesy Diego in samenwerking met Frietboutique. Een frietje met onder andere cheddar, Ocean beef en jalapeños. Ik was me daar al helemaal op aan het verheugen, helaas kwam deze niet voorbij. We gingen namelijk door naar de desserts!

Burger Atelier Pop-Up by Chef Diego

Als nagerecht kregen we beide desserts geserveerd om samen te delen. De eerste bestond uit vier lekkere macarons en de tweede was een gevulde chocolate ball waar warme chocoladesaus over heen ging waarna de bal open smelt. Voor wie wel eens bij Capriole is geweest tijdens Diego’s herkent dit dessert zeker! Als allerlaatst werden we nog verrast met een mini burgertje van heerlijke chocolade waar in één laagje ook echt tomaat zit verwerkt, yummy.

Burger Atelier Pop-Up by Chef Diego

Foto’s door: Harry Stuurman

Het was weer een avond vol heerlijke burgers en we hopen dan ook dat de droom van Diego snel uitkomt en hij zijn eigen burger-restaurant kan openen!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.