Chef Diego’s Duurste Hamburger ter Wereld

De afgelopen maand was letterlijk de maand van de hamburger voor ons. Naast het feit dat het gisteren Internationale Hamburger Dag was, hebben we er denk ik nog nooit zoveel in één maand gegeten. Zo gingen we op een World Burger Tour met het Hardrock Café en kregen we regelmatig lekkere burgers bij Crave Collective projecten geserveerd. Maar de meest speciale was toch echt wel op de burgerdag zelf. Op het Hembrug-terrein in Zaandam kwamen we onze grote vriend Chef Diego supporten bij de onthulling van de duurste hamburger van Nederland waarmee hij het record wilde neerzetten. We kunnen alvast verklappen dat het hem gelukt is, hij heeft zelfs het record van de duurste single-portion hamburger van de wereld nu op zijn naam staan! Hoe de burger smaakte en wat er precies op zit, dat lees je hieronder.

Chef Diego's Duurste Hamburger ter Wereld

Duurste hamburger ter wereld

Chef Diego verbreekt met deze limited edition burger het record in het Guinness Book of Records van de duurste hamburger ter wereld. Hij deed dit ter ere van Internationale Hamburger Dag en zijn liefde voor burgers. De hamburger heeft een waarde van €2050,- en smaakt ook nog eens lekker. Dus het is niet zomaar een kwestie geweest van dure ingrediënten bij elkaar gooien maar Diego heeft de hamburger ook echt op smaak gemaakt.

Natuurlijk wil je weten wat er dan op zit. De hamburger is gemaakt van Japans dry aged wagyu, Oosterschelde kreeft, foie gras, witte truffel, Remeker kaas, Japanse fruit tomaat en kaviaar. De bakker Edwin Klaasen van Desemenzo maakte het brioche broodje met saffraan en bladgoud. De speciale burgersaus is op basis van een reductie van vijfendertig kreeften, Madagascar vanille, saffraan, Jamaican Blue Mountain koffie en vierendertig jaar oude soja saus.

Chef Diego's Duurste Hamburger ter WereldChef Diego's Duurste Hamburger ter WereldChef Diego's Duurste Hamburger ter Wereld

Duurste hamburger proeven

Wij hadden het geluk dat we deze pracht creatie van een burger mochten proeven! Uiteraard niet de grote maar in slider formaat. Ook niet de minste want hiervan ligt de prijs nog steeds tussen de €30,- en €40,-. De hamburger smaakte heerlijk en je proeft de verschillende ingrediënten terug. Het broodje alleen al smaakt super en de saus is ook echt top. Geweldige ervaring en het is weer eens wat anders om goud uit je mondhoek te vegen, haha.

Chef Diego's Duurste Hamburger ter Wereld

Thanks Diego!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.