Living Lettuce met Lovemysalad

Je hebt ze vast weleens gezien, van die sla kroppen waar nog een kluitje aanzit. Een aantal weken geleden gingen wij op sla avontuur met Lovemysalad waar we onder andere de plek bezochten waar deze verse sla vandaan komt. Het bedrijf achter deze sla kroppen is namelijk Living Lettuce dat net iets buiten Rotterdam gevestigd zit. Waarom het kluitje? Omdat op deze manier de sla blijft leven, vandaar ook de naam, het kluitje zit namelijk vol voedingstoffen. Dit zorgt ervoor dat de Living Lettuce sla langer houdbaar blijft en veel smaakvoller en knapperiger van smaak is. Alles gebeurd in een grote kas, hierdoor is de sla helemaal schoon en vrij van zand en eventuele giftige stoffen. Daarnaast kan op deze manier het hele jaar door verse sla van kwaliteit geleverd worden en het wordt ook nog eens duurzaam geteeld!

Living Lettuce met Lovemysalad

Maar een plantje begint toch bij een zaadje? Dat klopt, de zaden voor Living Lettuce komen van Rijk Zwaan of nou ja zij leveren het baby plantje aan. Ze zijn zo trots op hun product dat ze er zelfs een merknaam aan hebben gegeven; Salanova. Best tof om een keer te zien wat er allemaal gebeurd voor dat je een verse slatrio uit de supermarkt kan halen.

05_ll_2

05_ll_3

Tijd om aan de slag te gaan met al die verschillende sla soorten! Dit deden we in de Fenix Food Factory, waar een kok van Rechtstreex ons een workshop salade maken gaf in Zaak.Acht. Natuurlijk onder het genot van allemaal lekkere hapjes uit de Fenix loods en een drankje. Uiteindelijk maakten we samen met twee dames van Rijk Zwaan een lekkere salade van een krop slatrio, gegrilde groentes, paprika, ui, uienchutney, noten en een dressing van appelcider azijn en zwarte knoflook. Voor alle tips, tricks en recepten kun je kijken op de website van Lovemysalad.

Living Lettuce met Lovemysalad

Zaak.Acht is trouwens een toffe ruimte die je kan afhuren voor allerlei evenementen zoals workshops, bruiloften, vergaderingen of private dining. Zaak.Acht gebruikt zoveel mogelijk producten uit de loods en vult deze aan met andere lokale producten. Door die aanwezige ambacht en de flexibiliteit van de loods in combinatie met het interieur zorgen voor een unieke ervaring. Sowieso is de Fenix Food Factory natuurlijk al een hotspot van zich zelf.

Living Lettuce met Lovemysalad

Na een dag vol sla en healthy stuff, en nu we toch in de Fenix Food Factory waren, hebben we gelijk wat lekkere dingen mee naar huis genomen. Zoals een heerlijk stukje oude kaas van Booij Kaasmakers, sambal olijven en een droge worst met bourbon en chili flakes van Firma Bijten!

Living Lettuce met Lovemysalad

Wat is jouw ultieme salade tip?

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.