Van 88 Food naar 88 Fit

Allereerst willen we je bedanken voor het afgelopen jaar, we hebben zoveel leuks en moois kunnen doen en dat komt mede door jou! Bij deze wensen we je dan ook een gezond en gelukkig 2017. Ook dit jaar willen we je inspireren en meenemen op onze food avonturen. Omdat veel mensen toch weer sport/afvallen als goede voornemen op nummer één hebben staan, willen we je laten zien dat een gezonde lifestyle helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en je nog steeds kan genieten van lekker eten. Daarom wordt 88 Food even 88 Fit in de maand januari. Wij als echte foodies en foodbloggers genieten volop van uiteten gaan, lekkere recepten en heerlijke gerechten. Daarbij heeft Denise bijvoorbeeld een baan waarbij ze in principe alleen meer achter de computer zit. Met dat soort werk en alleen maar eten zou het niet goed gaan daarom doen we ook aan sport. Op die manier zijn we toch fit en kunnen we genieten van al het lekkers! Kortom we willen je deze maand laten zien hoe simpel het is om een mooie balans tussen gezondheid en genieten te vinden.

Van 88 Food naar 88 Fit

88 Fit in januari

Zoals we al zeiden zijn we deze maand 88 Fit. Dat houdt in dat we leuke challenges gaan doen, healthy hotspots gaan bezoeken en gezonde recepten die ook nog eens super lekker zijn gaan plaatsen! Hierbij zullen we dan ook de macro’s vernoemen dus hoeveel calorieën etcetera het gerecht bevat. Op deze manier kunnen we je misschien helpen of in ieder geval inspireren met het vinden van een balans voor een gezonde lifestyle zodat je nog steeds die juicy burger kan eten zonder je schuldig te voelen!

Van 88 Food naar 88 Fit

 Onze journey naar een healthy lifestyle

Een ruime 5 jaar hebben we beide niets aan sport gedaan. Denise is eind 2015 als eerst begonnen met sporten na jaren op een bureau stoel te hebben gezeten. Dit omdat zij zich niet meer fijn en fit voelde en besloot om een proefles Crossfit te doen. Toen ze na de les merkte hoe niet fit ze was ging er een knop om en durfde ze na jaren de stap tot sporten weer te zetten. Ze is na die les doorgegaan met Crossfit en deed dit meerdere keren in de week. Ze vond de lessen erg leuk (vooral dat is belangrijk) en werd al snel fanatiek.

Nick had niet zo de drang om te gaan sporten en liep/fietste veel voor zijn werk en dagelijkse dingen. Hij wist ook niet zo goed wat hij zou moeten doen want hij zichzelf niet doelloos in een sportschool staan tussen een stelletje uitslovers. Wel zag hij wat het voor Denise deed en werd toch steeds geïnteresseerder. Zo kwam hij via via Spark tegen en zag dat een kennis daar werkte. Hij mailde hem en zo spraken ze af. Bij Spark gaat het om jou en helpen ze je om je doel(en) te bereiken door middel van persoonlijk advies. Wat hij hoorde sprak hem erg aan en zo begon hij met 3 keer in de week krachttraining waarvan één met een personal trainer erbij.

Denise vond Crossfit super leuk maar mistte een stukje techniek en wilde graag bepaalde persoonlijke doelen behalen. Wat ze van Nick hoorde en nadat ze een keer mee was geweest is ook zij bij Spark gestart met een personal trainer erbij. Beide hebben we van onze trainer een persoonlijk opgesteld voedingsschema gehad en werken we met hem aan onze techniek en doelen. We kunnen vertellen dat we zeker progressie zien en al veel fitter zijn waardoor we ons ook beter voelen.

Van 88 Food naar 88 Fit

Nick zijn doel

‘Ik ben nu zo’n 7 maanden bezig sinds jaren niet gesport te hebben en voel me nu veel fitter en sterker. Ook zijn bepaalde lichaamshoudingen verbeterd en ziet mijn lichaam er gespierd uit. Door het hele persoonlijke aspect en alle behulpzaamheid vind ik het erg leuk om te trainen. Dit had ik een jaar geleden van mezelf niet verwacht.
Ik ben natuurlijk lang en heb altijd te weinig gewogen voor mijn lengte. Mijn doel is naast krachtiger worden dan ook om aan te komen, meer spiermassa op te bouwen. Daarbij is het natuurlijk ook mooi meegenomen dat ik er een mooi gespierd lichaam van krijg. Door mijn lage vetpercentage heb ik als voordeel dat ik in principe alles wel kan eten, voor het trainen en mijn doel moet ik zelfs meer en veel calorieën eten.’

Van 88 Food naar 88 Fit

Denise haar doel

‘Ik ben blij dat ik de stap heb genomen want anderhalf jaar geleden was ik echt niet tevreden met mezelf. Ik zit nu veel beter in me vel en voel me fitter en energieker. Naast dat ik krachtiger ben, sta ik tegenwoordig ook veel actiever in het leven. Mijn doel is om sterker en fitter te worden. Daarbij wil ik ook graag mijn vetpercentage verlagen, vooral op een bepaald gebied. Vroeger wist ik mijn onderbuik goed te verbloemen waardoor mensen vaak ook vreemd opkeken en zeiden dat sporten/afvallen nergens voor nodig is omdat ik al slank was. Ik hoef ook niet in gewicht af te vallen, wel wil ik onder andere aan dat gebied werken. Naast het sporten vind ik het ook leuk om gezonde recepten te bedenken die ook nog eens lekker zijn.’

Van 88 Food naar 88 Fit
Wij doen aan krachttraining omdat dit voor ons de perfecte manier is om aan onze doelen te werken. De techniek in het uitvoeren van oefeningen is belangrijk, zo krijgen we geen blessures en verbeterd het je houding. We trainen minimaal 3 keer in de week waarvan 1 keer met een personal trainer. Verder doet Denise nog af en toe aan Crossfit.

Mocht je nog vragen of tips hebben dan horen we ze graag! Plaats deze dan hieronder in de comments.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.