World Burger Tour

Vorige maand aten we heel wat burgers en vierden we Internationale Hamburger Dag op 28 mei. De woensdag ervoor waren we uitgenodigd door Hardrock Café Amsterdam om met hun op World Burger Tour te gaan, we kregen een heus burger paspoort toegestuurd en gingen op pad! Dit jaar was de tweede keer dat zij dit organiseerden. Je krijgt hierbij de kans om tijdelijk acht ‘Local Legendary Burgers’ te proeven uit verschillende Hardrock Café’s van over de hele wereld. HRC was dan ook al in mei begonnen met de eerste vier burgers en in deze maand kan je de overige vier komen eten. Wees er dus snel bij want ze zijn maar gelimiteerd verkrijgbaar. Wij hadden het geluk alle acht de hamburgers in slider formaat te proeven en reisden de hele wereld over.

World Burger Tour

World Burger Tour

Bij aankomst kregen we van de stewardess een lekkere welkomscocktail, eenmaal in de lucht begonnen we met de hamburgers van mei. Deze kwamen uit Tennessee, Buenos Aires, Ho Chi Minh en Barcelona. Onze favorieten waren de Banh Mi Burger en Tennessee BBQ Burger. De eerste lekker fris met komkommer, zoetzure groente, Vietnamese saus, sjalot en koriander. De ander heerlijk spicy met BBQ dry rub, pulled pork, augurk, koolsla, cheddar en gebakken uitjes.

World Burger Tour

Next stop

Vervolgens vlogen onze smaakpapillen naar Londen, Cartagena, Seoul en Louisiana. De English Breakfast Burger was niet echt ons ding, de Kimchi Burger daarentegen weer wel. De Colombian Plantain Burger was hier de favoriet met lekkere gekarameliseerde uien, spek, Monterey Jack kaas en gebakken banaan. De Jambalaya Burger was een flinke unit en typisch Amerikaans oftewel groot, haha. Dus ga je binnenkort langs HRC Amsterdam en wil je één van de Local Legendary Burgers proeven, dan raden wij je de Kimchi of Plantain aan.

World Burger Tour

World Burger Tour

Like a Rockstar

Het hamburgerrestaurant is ondertussen een soort museum met hun verzameling muziekmemorabilia. Ook hebben ze een eigen kledinglijn en muziek gerelateerde merchandise. De verzameling begon ooit met de gitaar van Eric Clapton. Hij kwam graag bij Hardrock en markeerde zijn vaste plek aan de bar met zijn instrument. Na dit verhaal kregen we opeens te horen dat er één iemand met een akoestische Fender gitaar naar huis ging en guess what? Het lot bepaalde dat het Nick was!

World Burger Tour

Foto’s door: Davis Dambenieks

Hard Rock Café

Max Euweplein 57-61

1017 MA Amsterdam

W: www.hardrockcafe.com

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.