De Afhaalindonees

Misschien heb je het al gespot op Instagram want sinds kort kan je genieten van een complete Indische maaltijd bij jouw thuis bereidt door Nick. Afhaalindonees is een beetje een uit de hand gelopen hobby, ik kook graag en de Indonesische keuken is dan toch wel echt favoriet. Nu kregen we de laatste tijd regelmatig reacties van “wanneer mag ik proeven” en “zag er goed uit” wanneer we op Stories deelden dat wij dit aten of maakte voor bezoek thuis. Toen ook onze personal trainer vroeg of hij mocht bestellen en er voor wilden betalen zodat hij kon afwisselen met wat hij normaal liet bezorgen dachten we waarom ook niet? We hebben de tijd ervoor, we vinden het leuk om te doen en mensen worden er blij van. Dus de week erop draaiden we een proefdag met een maaltijd die bestond uit onze favorieten. Toch spannend zo voor het eerst op bestelling, uiteindelijk kregen we dezelfde avond nog te gekke complimenten en ontvingen we dat weekend berichtjes van hoe leuk mensen het vonden dat we dat zijn gaan doen, zo lief!

Waar heb je Indisch leren koken?

Door de jaren heen heb ik ervaring en inspiratie opgedaan door te proeven, te reizen en te koken. De Aziatische keuken in het algemeen vind ik het leukst, ik eet ook liever rijst dan aardappels. Misschien begon het stiekem al als kind, toen ik bamisoep maakte met Indomie en daar altijd zelf een twist aangaf. Mijn moeder kan als één van de beste lekker Indisch koken, daar heb ik dan ook van geleerd en verder ook gewoon door zelf veel te doen. Nou helpt het natuurlijk ook dat ik vroeger als kok heb gewerkt onder andere in een Vietnamees restaurant en dat ik koken leuk vind. Mijn reis door Bali heeft het vuurtje ook flink aangewakkerd, daar ontdekte ik namelijk hoeveel je op vegetarisch gebied kan doen nu ik geen vlees meer eet. Met de Afhaalindonees focus ik me dan ook voornamelijk daarop maar gaat een lekker udang of ikan gerecht ook niet ontbreken. Kortom waarschijnlijk zit het ook gewoon in mijn genen en blijf ik een Indo die van lekker eten houdt.

Wat kan je verwachten?

Verwacht een flinke portie Indofood, lees complete avondmaaltijd, vol geuren en smaken die vers voor jou bereidt is. Zelf kan ik tegen pittig eten maar houd hier rekening mee zeker wanneer dat gewenst is. Een maaltijd bestaat altijd uit 3 componenten, rijst, groente en vis/vega. Daarbij kan je de maaltijd uitbreiden met sambal goreng telor oftewel ei in een pittig sausje en je krijgt er altijd atjar ketimoen (zure komkommer) van mij bij. Zo was laatst het menu nasi kuning met sambal goreng buncis en tempeh kering.
Het menu kan je vinden op de Insta pagina van Afhaalindonees, hier kan je ook meteen bestellen door een privé bericht te sturen. Betalen gaat via een Tikkie en afhalen kan in Den Haag Centrum en Zoetermeer. Als je het lief vraagt is bezorging in Zoetermeer soms ook mogelijk.
Dus eet je binnenkort gezellig mee?

@Afhaalindonees

Selamat makan!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.