In de keukenTipsVoeding

Pizza oven voor in de tuin kopen? Denk hier aan!

Een pizza is vaak al een hele traktatie, maar deze is nog lekkerder als je hem zelf maakt! Steeds meer mensen kiezen daarom voor een eigen pizza oven in hun tuin. Alleen het aanbod wordt ook steeds groter. Welke soorten pizza ovens zijn er waar moet je op letten bij de aankoop?

Wat voor soort pizza oven moet je kopen?

Er zijn verschillende soorten pizza ovens op de markt, dus het kan lastig zijn om te bepalen welke het beste bij jou past. De meest populaire opties zijn:

Houtgestookte pizza oven

Deze ovens worden verwarmd door hout, wat zorgt voor een authentieke smaak en knapperige korst. Ze hebben wel wat meer onderhoud nodig en het duurt langer om de oven op te warmen, maar het is zeker de moeite waard.

Gasgestookte pizza oven

Deze ovens zijn snel op temperatuur en hebben minder onderhoud nodig dan houtgestookte ovens. De smaak is echter niet zo authentiek als bij een houtgestookte oven.

Elektrische pizza oven

Deze ovens zijn snel en gemakkelijk te gebruiken, maar geven niet dezelfde smaak als een hout- of gasgestookte oven.

Het is dus belangrijk om te bepalen welk type pizza oven het beste bij jou past, afhankelijk van jouw voorkeuren en budget.

Waar moet je op letten bij het kopen van een pizza oven?

Bij het kopen van een pizza oven zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

– Grootte: afhankelijk van de grootte van jouw tuin en hoeveel ruimte je wilt besteden aan een pizza oven, moet je bepalen welke grootte het beste bij jou past.

– Materialen: pizza ovens zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals klei, steen, roestvrij staal en meer. Het is belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het materiaal en hoe goed het bestand is tegen weersinvloeden.

– Temperatuur: de temperatuur van de oven is belangrijk voor het bakken van een perfecte pizza. Kijk naar de maximale temperatuur die de oven kan bereiken en hoe snel het opwarmt.

– Accessoires: sommige pizza ovens worden geleverd met accessoires zoals pizzastenen, roosters en pizzaplanken. Het is handig om te kijken welke accessoires erbij worden geleverd en of je deze nodig hebt.

Waar moet je de pizza oven plaatsen?

Als je eenmaal een pizza oven hebt gekocht, moet je beslissen waar je het in de tuin wilt plaatsen. Het is belangrijk om te kijken naar de veiligheid en de afstand tot andere objecten, zoals bomen, schuttingen en huizen. Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is en dat de oven op een vlakke ondergrond staat.

Tips voor het gebruik van een pizza oven

Als je eenmaal een pizza oven hebt, wil je natuurlijk het beste uit jouw pizza’s halen. Hier zijn een paar tips voor het gebruik van een pizza oven:

  • Zorg ervoor dat de oven goed is opgewarmd voordat je begint met bakken. Het duurt meestal zo’n 30-45 minuten voordat de oven op temperatuur is.
  • Gebruik hout dat geschikt is voor het bakken van pizza’s, zoals eikenhout of fruitbomenhout.
  • Draai de pizza regelmatig om te zijn as, op die manier wordt hij aan alle kanten regelmatig bruin.

Gerelateerde berichten

Back to top button