5 Crostini Ideeën

Onze eerste blog in het nieuwe jaar, happy new year! Hopelijk hebben jullie net zo’n leuke jaarwisseling als ons gehad? We beginnen 2016 niet met een echt recept maar een paar heerlijke ideeën om nog die laatste kerst en oud & nieuw restjes op te maken. Zo zijn in ieder geval bij ons deze verschillende crostini ideeën ontstaan. Een crostini is een geroosterd stukje brood met daarop lekkere toppings. Ideaal dus voor feestjes, lunch of voor bij het aperitief! Ook is het de perfecte manier om je koelkast te legen wanneer je niet weet wat je met al die restjes moet doen. We gaan natuurlijk geen voedsel verspillen. Kortom we beginnen 2016 met vijf heerlijke crostini ideeën, we krijgen er alweer trek van!

01_crostini_2

Het brood voor de crostini

Voor we met de toppings beginnen leggen we eerst uit hoe je het brood lekker kan roosteren. Dit doe je door een stuk roomboter in de pan te laten smelten waarna je daarin het brood aan beide kanten roostert. Zo simpel is het en veel lekkerder dan vanuit een broodrooster of contactgrill!

01_crostini_3

Crostini munt, avocado & geitenkaas

Voor deze crostini prakken we eerst de avocado met geitenkaas, limoensap en munt tot een soort guacamole. Maak de spread op smaak met zout en peper. Beleg de crostini met de spread en garneer met een muntblaadje.

01_crostini_4

Crostini gekleurde biet & Parmezaan

Deze crostini is belegd met dunne plakjes gekookte biet met daarop verse Parmezaan en een eetbare bloem. De biet is met een vinaigrette op smaak gemaakt. Wij gebruikten hiervoor de restjes van onze veggie carpaccio. Het recept vind je hier.

01_crostini_5

Crostini geitenkaas, uienchutney & walnoot

Voor deze crostini gebruikten we een geitenkaas brie waar we nog een restje van hadden liggen. Je kan natuurlijk ook een ander soort geitenkaas gebruiken. Daarop deden we de heerlijke uienchutney van Niven (aanrader!) en een paar lekkere walnoten.

01_crostini_6

Crostini avocado & ei

Ook de meeste simpele toppings kunnen heerlijk zijn zoals deze crostini met plakjes avocado en een gekookt ei. Maak het geheel op smaak met zout en peper en genieten maar!

01_crostini_7

Crostini blauwe kaas, vijgen confituur & tijm

En als laatst een crostini met een lekker stukje blue stilton die we nog hadden liggen. Daarop een lekker vijgen confituur en wat verse tijm blaadjes. De confituur is net als de chutney afkomstig van Niven en ook deze is heerlijk!

01_crostini_1

Zo zie je maar hoe simpel het is en dat je met een paar goede ingrediënten een heerlijke crostini kan maken! Dit hoef je natuurlijk niet altijd alleen maar met restjes te doen, wij hadden dit toevallig nog in huis liggen. Maar het is wel een goede en vooral lekkere manier om van je restjes af te komen zonder het weg te gooien.

Enjoy!

1 Comment

  1. Elianne januari 4, 2016 at 1:50 pm

    Wat een leuke ideetjes! Ook lekker om gevarieerd te lunchen denk ik 🙂

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.