Arabische Tomatensoep met Couscous

Vorige week hadden we een Arabische kookdemonstratie van Nadia Zerouali waarbij ze ons twee simpele gerechten liet proeven. Dit alles was ter gelegenheid van de nieuwe Arab Food Lovers Box waarmee je met een paar typisch Arabische producten en wat verse boodschappen een heerlijk Midden-Oosters gerecht op tafel kan zetten. Erg leuk om te zien hoe Nadia aan de slag ging in de keuken en ondertussen enthousiast van alles vertelde over de Arabische keuken en haar smaken. We begonnen de avond trouwens met Marokkaanse muntthee en lekkere chocoladevijgen. Als voorgerecht maakten Nadia een lekker pittig soepje voor ons. We vonden de Arabische tomatensoep erg lekker en door de couscous is het een echte maaltijdsoep. We aten dan ook maar een klein glaasje want hij vulde goed. Als hoofdgerecht maakten Nadia een soort Arabisch pastagerecht met paprikapuree, verse kruiden, kalfsvlees en vogeltongpasta. Dit toverde ze om tot een heerlijke pilaf die van ons nog wel net wat meer pit had mogen hebben. Na de kookdemonstratie vertelden Nadia over de producten uit de box die we mee naar huis kregen. Dus vol inspiratie en een box vol Arabische producten gingen we naar huis. We hadden gelijk zin om er mee aan de slag te gaan en bij deze delen we dan ook het eerste recept met jullie. De Arabische tomatensoep met couscous en een 88 Food twist.

Arabische Tomatensoep met Couscous

Voor: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

IngrediΓ«nten

  • 210 gr tomatenpuree
  • 200 gr volkoren of tomatencouscous
  • 2 el ras el hanout
  • 2 witte uien
  • 2 knoflooktenen
  • 1,5 liter water
  • Stukje verse gember
  • Blokje feta
  • Harissa naar smaak (hoe pittig je het zelf wilt)
  • Verse koriander
  • Plantaardige olie
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Kook de 1,5 liter water en snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en rasp de gember.
  2. Verhit een pan met een scheut olie op het vuur en fruit de ui, knoflook en gember aan. Voeg nu de tomatenpuree en ras el hanout toe en bak dit kort mee.
  3. Schenk het kokende water erbij. Roer goed door en maak op smaak met wat zout en peper. Laat dit zo’n 10 minuten zachtjes koken.
  4. Snijd ondertussen de koriander grof en voeg de couscous toe aan de soep. Laat de couscous in een paar minuten gaar koken.
  5. Breng de soep op smaak met harissa, begin met 1 Γ  2 eetlepels. Doorroeren en de Arabische tomatensoep met couscous is klaar.
  6. Verdeel de soep in kommen. Brokkel er wat feta over en bestrooi met koriander. Nog een scheutje olijfolie erbij en de Arabische tomatensoep is klaar om geserveerd te worden.

Arabische Tomatensoep met Couscous

Voor dit gerecht hebben we een paar mooie producten gebruikt uit de Arab Food Lovers Box zoals de tomatenpuree van Aicha, de ras el hanout van Rabda en de harissa van Mina. Dus mocht je een keer op zoek zijn naar typisch Arabische producten kijk dan eens op de webshop van Arab Food Lovers.

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *