Bacon Wrapped Onion Rings

Het is tijd voor een goede snack! De bacon wrapped onion rings zijn echt mega lekker en zó simpel om te maken. Dat wij hier niet eerder op zijn gekomen blijft een raadsel maar nadat we ze op Pinterest voorbij zagen komen werden ze meteen gemaakt. De bacon wrapped onion rings zullen het trouwens ook erg goed doen tijdens de barbecue. Wij maakten de onion rings in de oven maar je kan ze natuurlijk ook perfect grillen op de BBQ. Prik er dan wel een satéprikker doorheen zodat je ze makkelijker kan omdraaien. Anyway de bacon wrapped onion rings zijn een heerlijke snack en voor de liefhebbers van spicy food kan je ze ook pittig maken door de ui-ringen eerst in te smeren met wat sriracha saus of sambal voordat je de bacon eromheen doet. Kortom een geweldige snack voor alle bacon liefhebbers en ook nog eens semi-gezond haha. Want na wat research zagen we dat je volgens het paleo concept dit gewoon mag eten. Dus woohoo voor bacon wrapped onion rings!

Bacon Wrapped Onion Rings

Voor: 5 tot 8 stuks

Bereidingstijd: 8 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 grote witte ui
  • 1 pakje bacon
  • Zwarte peper
  • Sriracha saus (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en snijd deze in dikke ringen. Druk de binnenste ui-ringen eruit zodat je mooie grote ringen overhoudt.
  2. Ga je voor de spicy variant smeer dan nu de ui-ringen in met wat sriracha saus.
  3. Neem de bacon plakken en draai deze om de ui-ringen heen zodat de ringen helemaal omhult zijn. Wanneer je de bacon in de lengte doormidden snijdt kan je hem makkelijker en strakker om de ui-ring heen doen. Maak ze vervolgens op smaak met wat zwarte peper. Ga je de ringen op de BBQ bereiden steek er dan een satéprikker doorheen. Anders leg je ze op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm je de oven voor op 180 à 200 graden.
  4. Bak de ui-ringen af in zo’n 20 minuten totdat de bacon lekker crispy is en de ui mooi gaar is. De bacon wrapped onion rings zijn klaar.

Bacon Wrapped Onion Rings

Tip

Het ligt natuurlijk een beetje aan de grootte van je ui hoeveel stuks je er kan maken. De kleinere ui-ringen die over zijn kan je snipperen en gebruiken voor iets anders. Ook moet je de eerste keer even in de gaten houden hoe hard (of zacht) de bacon wrapped onion rings gaan in je oven. Misschien moeten ze bij jou wat langer of op een hogere temperatuur.

Enjoy!

3 Comments

  1. Caleb mei 8, 2016 at 3:07 am

    Can you post the recipe in English?
    I can’t speak Swedish Chef.

    Reply
    1. 88 Food mei 10, 2016 at 7:03 pm

      Haha, just use google translate and copy & paste the text.

      Reply
  2. Pingback: 10 Cool Snack Recipes That Are So Good Your Mouth Will Drool

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *