Bandoeng ’22 Pandan Likeur

De meeste van jullie kennen vast wel pandan, sowieso als je van Indisch eten houdt. Van de geurige pandanrijst tot aan spekkoek (met de groene laagjes) en natuurlijk sponscake, we love it! Wij vonden het dan ook heel tof toen we gevraagd werden om de fotografie (en video) te verzorgen voor de crowdfundcampagne van Bandoeng ’22. Wereld’s eerste pandanlikeur en ja hij is groen van kleur. Eerst hebben we het toen een tijd stil moeten houden en mochten we niks plaatsen. Wel hebben we als één van de eerste het drankje kunnen proeven. Het smaakt echt fantastisch, heel knap hoe ze de pandan smaak erin hebben gekregen!

Bandoeng '22 Pandan Likeur

Inmiddels hebben ze hun crowfunding behaald en is de pandanlikeur gelanceerd. Vanuit Crave Collective hebben wij wederom de officiele productfotografie mogen doen. Supervet natuurlijk, zeker ook om hun gehele avontuur te volgen.

Bandoeng '22 Pandan Likeur

Naast de geweldige smaak is ook de fles enorm mooi en bevat toffe details. De Indo’s onder ons zullen zeker leuke details terug vinden op de fles. Kortom een fles die gezien mag worden en die je niet verstopt in je drankenkastje.
Waarom de naam Bandoeng ’22? Bandung, Indonesië was in de begin dagen van de vorige eeuw de place to be. Het werd gezien als de Aziatische art deco city en stond ook wel bekend als het Parijs van Java in 1922. De stad werd druk bezocht door de Indonesische high society en was vol jazz, cocktail parties, style en glamour. Dit vonden zij perfect bij het drankje passen.

Bandoeng '22 Pandan Likeur

Paris from Java cocktail

Bandoeng ’22 is puur al erg lekker om te drinken maar je kan er ook heerlijke cocktails mee maken zoals de ‘Paris from Java’ of zoals ze hem zelf noemen the perfect serve. Het recept voor deze cocktail vertellen we je hieronder!

Voor: 1 cocktail
Bereidingstijd: Minimaal

Ingrediënten

  • 35 ml Bandoeng ’22 pandan likeur
  • 150 ml bitter lemon
  • 1 citroenpartje
  • IJsblokjes
  • 1 pandanblad

Bereidingswijze

  1. Neem een koel groot glas (longdrink formaat) en vul deze met ijs. Schenk hier de pandan likeur in.
  2. Schenk vervolgens de bitter lemon erbij en snijd het citroenpartje onder de schil ietjes in zodat je hem op de rand van het glas kan doen.
  3. Snijd de het pandanblad op een mooi formaat af en garneer hiermee de Paris from Java cocktail. That’s it, cheers!

Benieuwd waar je Bandoeng ’22 zelf kan kopen of proeven? Check dan hun website!

Liefs, Denise & Nick

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.