Banh Mi Nem Chua // Vietnamese Sandwich

We zijn nog steeds dol op de Vietnamese keuken en eten het dan ook regelmatig. We hebben het niet over de loempia’s maar lekkere banh mi, pho of bun. Ook de lenterollen blijven favoriet. Op de blog hebben we al eens een Vietnamese salade en het recept voor bun thit nuong geplaatst dus we vonden het tijd voor een lekkere banh mi oftewel een Vietnamees broodje. Bij de Oriental vonden we een nem chua en dat leek ons een mooi uitgangspunt voor de banh mi vandaar ook de naam. Wat we vinden het niet echt een dac biet variant maar gewoon een lekkere banh mi met twee soorten vlees en een aantal traditionele toppings. Heerlijk voor lunch of als simpele avond maaltijd want je maakt de banh mi snel en simpel. Nem chua is trouwens een Vietnamese worst van gefermenteerd varkensvlees en zo los best heftig van smaak. Klinkt misschien niet zo lekker maar dat is het op deze banh mi zeker wel.

Banh Mi Nem Chua // Vietnamese Sandwich

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 8 minuten + 15 minuten kooktijd + 8 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 baguette
  • 1/2 nem chua
  • 80 gr paté
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 Spaanse peper
  • Handje wortel julienne
  • 1 stengel bosui
  • 2 el mayonaise
  • Verse koriander
  • Scheutje mirin
  • Scheutje appelcider azijn
  • Zout

Bereidingstijd

  1. Doe de wortel julienne in een potje met een scheutje mirin en azijn. Snuf zout erbij en goed mengen, zet dit in de koelkast. Hoe langer hoe beter.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de nem chua voor 15 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  3. Bak de baguette af in zo’n 8 à 10 minuten. Snijd ondertussen dunne plakken van de komkommer en schijfjes van de peper. Snijd ook de bosui in fijne, dunne ringen.
  4. Wanneer de baguette klaar is snijd je deze door midden en open. Smeer de onderste helft in met wat mayonaise.
  5. Begin met de komkommer en leg daar de paté in plakjes op. Neem de nem chua en snijd deze in plakken. Leg de plakjes op de paté en strooi hier wat bosui over.
  6. Nu verdeel je er wat gemarineerde wortel, Spaanse peper en bosui over. Als laatst beleg je de banh mi’s naar smaak met verse koriander. De banh mi nem chua is klaar en je kan gaan genieten van je Vietnamese sandwich.

Banh Mi Nem Chua // Vietnamese Sandwich

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *