Breakfast Melon Bowl

Na de heerlijke caprese salade met meloen maakten we ook een lekker zomers ontbijtje met de Piel de Sapo. Een volle breakfast melon bowl met granola, kwark en fruit. Super jammie en simpel om te maken, komt geen oven of pan voor aan te pas. Zo’n breakfast melon bowl ziet er ook nog eens prachtig uit en het vult goed. Een ideaal ontbijt dus voor onze sunday breakfast categorie. De breakfast bowl zit vol lekkers en gezonds en is dan ook geschikt voor iedereen. Houd je niet van kwark of heb je een lactose intolerantie vul de meloen dan met een andere soort yoghurt of een plantaardige variant. Kortom wees creatief en vul hem wat je lekker vindt.

Breakfast Melon Bowl

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 meloen
  • 50 gr granola (wij gebruikten Jordans Absolute Nuts)
  • +- 400 gr kwark
  • Handje blauwe bessen
  • Handje frambozen
  • 2 el kokosrasp
  • Verse munt

Bereidingswijze

  1. Neem de melon en snijd deze in de breedte door midden. Blijft de meloen niet mooi recht staan, snijd dan ook het kontje af zodat hij op dat vlak mooi kan blijven staan.
  2. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd wat extra vruchtvlees weg. Nu is de meloen gelijk uitgehold zodat je hem lekker kan vullen. Snijd van het vruchtvlees kleine stukjes meloen.
  3. Vul de helften met kwark en verdeel hier de granola over. Vervolgens verdeel je de frambozen en blauwe bessen over het geheel. Leg er wat stukjes meloen op en snijd wat verse munt grof. Strooi deze over het geheel en strooi als laatst kokosrasp over de breakfast bowls. That’s it, nu kan je genieten van een lekkere zomerse breakfast melon bowl.

Breakfast Melon BowlBreakfast Melon Bowl

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.