Broodjes Makreel Rillette

Vandaag zijn we aan de slag gegaan met vis! We maakten twee smakelijke broodjes makreel rillette, klinkt misschien niet super spannend maar toch is het niet zomaar een broodje. Naast de zelfgemaakte makreel rillette hebben we er een artisjokpuree bijgemaakt en het geheel gecombineerd met onder andere harissa en gepekelde sjalot. Een erg lekkere combinatie en we snappen dat Sergio Herman graag makreel eet op deze manier, we werden namelijk ook voor dit recept geïnspireerd door zijn variant uit het kookboek ‘Simple Food’. Uiteraard hebben we er onze eigen twist aangegeven en het gerecht is dan ook heerlijk als lunch of wanneer je kleine broodjes maakt ideaal als aperitief of hapje.

Broodjes Makreel Rillette

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine meergranen baguettes
  • 1 gerookte makreel
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 el Griekse yoghurt 0%
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl verse dille
  • 1/2 lente-ui
  • Scheutje citroensap
  • Zwarte peper

Overige

  • 100 gr artisjokharten
  • 1/2 sjalot
  • 6 à 10 zoetzure ansjovisfilets
  • Harissa
  • 4 el sushiazijn
  • Olijfolie
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Maak de gerookte makreel schoon en verwijder het vel en de graatjes. Doe de makreel in een kom en plet met een vork, je drukt het vlees als het ware uit elkaar.
  2. Voeg nu de mayo, yoghurt, olijfolie, dille en bosui toe en meng dit tot een smeuïge massa. Breng op smaak met peper en citroensap.
  3. Snij de sjalot in fijne halve ringen en pekel de ringen in zo’n 3 el sushiazijn en een snuf zout. Laat staan tot je ze op het broodje gaat doen.
  4. Ondertussen neem je de artisjokharten en pureer je deze met een staafmixer. Maak de artisjokpuree op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap.
  5. Snij de stokbroodjes doormidden en besprenkel met olijfolie. Kruid met een snufje zout en rooster de broodjes in een grillpan.
  6. Besmeer vervolgens de broodjes royaal met de artisjokpuree en smeer hier weer een klein beetje harissa op. Leg er nu een mooie laag van de makreel rillette op en verdeel wat gepekelde sjalot en ansjovisjes over de broodjes. Snij wat verse dille fijn en strooi over de broodjes makreel rillette heen.

Broodjes Makreel Rillette

Broodjes Makreel Rillette

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *