Bundtlettes met Blauwe Bessen & Amandelen

Buiten regent het en is het koud maar binnen is het lekker warm en gezellig. Zo’n zondag vraagt dan ook om wat lekkers te gaan bakken, helemaal wanneer er ook nog eens bezoek komt. Perfecte moment om onze tulband cakejes nog eens te maken waar jullie op Instagram massaal om het recept vroegen. Na de geslaagde try-out toen, hebben we het recept verbeterd en een lekkere topping toegevoegd. Kortom deze bundtlettes met blauwe bessen en amandelen smaken heerlijk en zijn een ware traktatie. Het zijn eigenlijk geen tulband cakejes meer maar kleine taartjes. Bij ons gaan deze dan ook zeker vaker gemaakt worden.

Bundtlettes met Blauwe Bessen & AmandelenBundtlettes met Blauwe Bessen & Amandelen

Voor: 6 bundtlettes

Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 165 gr bloem
  • 5 gr bakpoeder
  • Snuf zout
  • 180 gr ongezouten roomboter
  • 160 gr zure room
  • 200 gr bruine suiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1 citroen
  • Amandelschaafsel
  • Blauwe bessen
  • 1 el amandelmelk
  • +/- 100 gr poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden en vet de tulband vorm in. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Doe het bloem, bakpoeder en zout door een zeef in een mengkom en zet opzij.
  3. Doe vervolgens de boter, room en suiker in een grote kom en klop het geheel zo’n 3 minuten.
  4. Klop daarna de eieren er 1 voor 1 doorheen en als laatst het vanille extract.
  5. Voeg nu een handje blauwe bessen, rasp van een citroen en het sap van een halve citroen toe. Roer dit er door heen waarna je het bloemmengsel er door heen vouwt tot het een mooie egale massa is.
  6. Doe in elk vormpje van de bakvorm een paar blauwe bessen en verdeel vervolgens het beslag over alle vormen.
  7. Bak de bundtlettes met blauwe bessen af in zo’n 25 à 30 minuten tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cakejes vervolgens 10 minuten afkoelen in de vorm waarna je eruit haalt en verder laat afkoelen.
  8. Ondertussen meng je de amandelmelk met de poedersuiker tot een simpele icing. Drapeer deze over de bundtlettes voordat je ze gaat serveren en strooi er amandelschaafsel overheen. Maak de tulband cakejes af met nog wat blauwe bessen en genieten maar.

Bundtlettes met Blauwe Bessen & Amandelen

Bundtlettes met Blauwe Bessen & Amandelen

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *