Caprese Salade met Meloen

Tijdens de zomer zijn de meloenen niet aan te slepen. Iedereen gaat los op watermeloen maar ook de andere meloenen worden massaal gegeten. Ze zijn dan ook reuze lekker, helemaal met heerlijk warm weer. Van Lovemysalad kregen we twee mooie Piel de Sapo meloenen ook wel bekend als de honingmeloen. Lekker zoet en fris van smaak. De Piel de Sapo doet het dan ook erg goed in salades. Zo kwamen wij op het idee om een heerlijke zomerse caprese salade te maken met meloen in de plaats van tomaat. Ook de combinatie jamón en meloen is super lekker dus ook dat verwerkten we in deze caprese salade. Eindresultaat is een heerlijke salade met meloen- en mozzarellabolletjes, prosciutto en kruiden. Ideaal als bij- of voorgerecht en ook super om bij de barbecue te serveren.

Caprese Salade met Meloen

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 8 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 Piel de Sapo meloen
  • 1 bakje mozzarella bolletjes
  • 6 plakjes prosciutto di parma
  • Verse munt
  • Verse basilicum
  • 1,5 el basilicumolie (of olijfolie)
  • 1,5 el honing
  • 1 el appelciderazijn
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Neem de meloen en verwijder de zaadlijsten. Maak met een bolletjesschep de bolletjes uit het vruchtvlees van de meloen.
  2. Meng de honing, olie en azijn door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Dit is je dressing.
  3. Neem een kom en verdeel hierin de meloen- en mozzarellabolletjes samen met de prosciutto. De ham kan je gewoon lekker in stukjes scheuren en verdelen over de salade.
  4. Snijd wat munt en basilicum grof en strooi dit over de salade heen. Maak de caprese salade op smaak met de dressing. Eventueel nog wat peper en zout naar smaak er over en je kan genieten van deze heerlijke caprese salade.

Caprese Salade met Meloen

Caprese Salade met Meloen

Enjoy!

1 Comment

  1. Jonna@Burgertrutjes juli 31, 2016 at 8:56 pm

    Heerlijk recept, weer eens wat anders dan de standaard caprese. Dank!

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.