Chocolade Pistachetaart

De chocolade pistachetaart is een heerlijke creatie en een genot om te eten. Wij maakten de taart als onderdeel van een cadeau voor een speciale gelegenheid. Iedereen heeft er van gesmuld en vond de taart er prachtig uitzien. De chocolade pistachetaart is dan ook een erg mooie taart die zeer geschikt is voor feestelijke gelegenheden of als dessert bij een gezellig diner. De combinatie van chocolade en pistache is erg lekker en de noten geven een mooie crunchy bite. Houd je van bakken dan zouden wij zeker deze taart een keer maken, wij maakten hem trouwens voor het eerst en hij was super gelukt! Kortom de chocolade pistachetaart is een echte aanrader en een heerlijke smaakcombinatie. Wij gaan hem snel nog een keer maken want dat kleine stukje dat we proefden smaakte naar meer!

Chocolade pistachetaart

Voor: 1 taart (Ø 26 cm)
Bereidingstijd: 30 minuten + 45 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 190 gr chocolade puur 75%
  • 190 gr gepelde pistachenoten (ongezout)
  • 150 gr lichte basterdsuiker
  • 150 gr roomboter
  • 6 eieren
  • Snufje zout
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Hak de chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie. Houd  ⅓ van de pistachenoten apart voor de garnering. Maal de rest van de noten met ⅓ van de suiker in een keukenmachine, zorg dat de pistachenoten niet helemaal fijn gemalen worden.
2. Neem een kom en doe hier de gemalen pistachenoten in. Voeg de boter en nogmaals ⅓ van de suiker toe aan de noten en mix dit tot een glad beslag. Splits nu de eieren en voeg 1 voor 1 de eidooiers toe aan het beslag. Bewaar het eiwit! Voeg nu ook de gesmolten chocolade toe en mix het geheel even kort en goed door elkaar.
3. Klop de eiwitten in een kom stijf samen met een snufje zout en de rest van de suiker. Spatel hier het chocoladebeslag doorheen. Schep het beslag in de springvorm.
4. Bak de taart af voor 45 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur na 20 minuten naar 160 °C. Wanneer de rand loskomt van de zijkant is de taart gaar. Laat hem nu eerst afkoelen.
5. Hak alvast de rest van de noten grof. Wanneer de chocolade pistachetaart is afgekoeld strooi je er wat poedersuiker over en garneer je hem met de gehakte noten.

Chocolade pistachetaart

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.