Choconut Slices

Thuis hebben wij regelmatig 24kitchen aanstaan en tijdens het programma van Annabel Langbein riep Denise opeens ‘kom snel, ik zie wat lekkers wat je een keer moet maken’! Goddank voor interactieve tv, waardoor we terug konden spoelen en het recept konden opschrijven. Uiteindelijk bleken het de Choconut Slices te zijn en ik zag in de keuken dat we de helft van de ingrediënten al in huis hadden. Dus dat weekend heb ik de overige ingrediënten meegenomen tijdens de boodschappen en ben ik aan de slag gegaan met het recept dat lekker simpel is.

Bij deze presenteren we jullie het recept voor de amazing choconut slices naar het recept van Annabel Langbein en natuurlijk een beetje van mezelf. Toen we ze voor het eerst proefden hoorde jullie alleen het geluid van foodgasm in de keuken. Het zag er trouwens ook uit als pure foodporn voordat het de oven in ging met de gecondenseerde melk en alles!

Choconut Slices

Voor: 25 stuks

Bereidingstijd: 10 minuten + 20/25 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 250 gr. chocoladebiscuit
  • 175 gr. roomboter
  • 2 el. cacao
  • 100 gr. pure chocolade
  • 55 gr. amandelschaafsel
  • 75 gr. kokosrasp
  • Flinke hand rozijnen
  • Blikje zoete gecondenseerde melk

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.

2. Verkruimel de koekjes, dit kan je het beste in een blender doen en smelt de boter. Voeg deze samen in een kom met de cacao en meng het geheel door elkaar.

3. Doe het mengsel op de bakplaat en spreid het mooi glad uit met een pannenlikker. Doe dit ongeveer tot het mengsel overal dezelfde dikte heeft. Je kunt het beste vingerdikte aanhouden want het loopt nog iets uit.

4. Snijd de chocolade in fijne stukjes en strooi dit samen met de kokos, rozijnen en amandelen over de koekbasis. Als je wil kan je natuurlijk naar smaak meer van het één of het ander erop doen.

5. Drizzle flink wat gecondenseerde melk eroverheen en bak het af in de oven voor zo’n 20 à 25 minuten.

6. Wanneer je hem uit de oven haalt laat je de choconut slices goed afkoelen waarna je hem in stukken kan snijden. Wij haalden er zo’n 25 stuks uit. Drizzle nog wat extra gecondenseerde melk over de slices tijdens het serveren voor extra smulplezier!

Choconut Slices

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.