Colorful Bruschetta

Yes de lente is begonnen en het mooie weer komt eraan! We kregen gelijk zin in een lekker gerechtje dat ons doet denken aan de zomer. Lekker op het balkon lunchen in de zon, vrolijke kleurtjes, tapas en koele drankjes. Daarom werd het niet zomaar een bruschetta maar een mooie kleurrijke bruschetta vol smaak en een kleine verrassing. De gekleurde tomaatjes zijn trouwens makkelijk verkrijgbaar, onder andere bij de Albert Heijn. Wij aten het deze keer als lunch maar het is natuurlijk ook heerlijk voor bij de tapas, barbecue of als voorgerecht. Dus laat dat mooie weer maar komen want wij hebben er zin in!

Colorful Bruschetta

Voor: +- 8 bruschetta’s

Bereidingstijd: 10 minuten + 13 minuten oventijd

IngrediΓ«nten

  • 225 gr cherry tomaten
  • 1 knoflookteen
  • 1/4 rode ui
  • 1/2 bol mozzarella
  • 1 stokbrood
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

1. Bak het stokbrood af volgens de verpakking en snijd deze in gelijke stukken. Zet de oven op 180 graden.

2. Snipper de ui en halveer de tomaatjes. Doe deze in een kom en pers de knoflook erbovenuit. Voeg een scheut olijfolie toe, stukjes verse basilicum en maak op smaak met zout en peper, even doorroeren en in de koelkast zetten om de smaken in te laten trekken. Dit kan je ook een dag van te voren maken dan is het extra lekker!

3. Snijd dunne plakjes van de mozzarella en beleg hiermee de stukken stokbrood. Toast deze 5 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Beleg de stukken stokbrood nu met het tomatenmengsel en klaar zijn de colorful bruschetta’s.

Colorful Bruschetta

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *