Dadelchutney

Toen we van Yogi & Yousef wat dadels kregen om te proeven en een recept mee te maken wilden we er wat origineels meedoen. Al snel kwamen we uit op een dadelchutney, lekker voor bij de kaas. Want met een mooi kaasplateau kan je ons wel blij maken. Eigenlijk vonden we de dadels los al erg lekker en wilden we ze liever niet verwerken in een recept. Gelukkig komen ze in de dadelchutney ook goed tot hun recht. De dadels van Yogi & Yousef zijn heerlijke sukkary dadels met een mooie smaak en zachtheid. Ze zijn afkomstig van hun eigen dadelpalmen hierdoor zijn de dadels 100% natuurlijk. De dadels zijn een ideale snack of tussendoortje en nog gezond ook. Daarnaast zit er ook een leuk verhaal achter het merk Yogi & Yousef. Het zijn namelijk de echte namen van de oprichters die elkaar ontmoet hebben op een bloemenveiling in Nederland en daarna vrienden zijn geworden. Voor het hele verhaal en meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website, overigens zijn hier ook de dadels te bestellen. Hieronder het recept voor de dadelchutney maar wij vinden deze dadels stiekem gewoon los het lekkerst!

Dadelchutney  

Voor: klein weckpotje vol

Bereidingstijd: 17 minuten

Ingrediënten

  • 125 gr dadels (ontpit)
  • 25 gr rozijnen
  • 1/2 rode ui
  • 1 cm gember
  • 90 ml ciderazijn
  • 75 gr vloeibare honing
  • Snufje piment
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout

Bereidingswijze

1. Snipper de ui fijn en schil de gember en snijd ook deze zo fijn mogelijk.

2. Doe de ui en gember samen met de ciderazijn in een pan en voeg de rozijnen, piment, kaneel en zout toe. Zet het vuur aan en breng het mengsel aan de kook. Laat het 5 minuten zacht koken op een laag vuurtje.

3. Snijd ondertussen de dadels in fijne stukjes. Voeg deze toe aan het mengsel in de pan samen met de honing. Roer het geheel door en laat het zo’n 8 minuten zacht koken met de deksel erop. Houd het goed in de gaten zodat het niet aanbrandt. Als de chutney mooi ingedikt is kan je het in de weckpot doen en laten afkoelen. Bewaar de dadelchutney op een koele en donkere plaats.

Lekker bij een kaasplateau met stokbrood of toastjes.

Dadelchutney

Dadelchutney

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.