Donut Vanille Cupcakes

Na de doos cupcakes van Haus of Cake en het toen nog aankomende event van ons kwamen we op het super idee om deze heerlijke donut vanille cupcakes te maken. De cupcakes hebben we geserveerd als onderdeel van het dessert en iedereen vond ze geweldig lekker! Voor deze vanille cupcakes met mini donut hebben we ons laten inspireren door het Death by Doughnut cakeje uit de box die we kregen van Haus of Cake. De eerste test lading was gelijk gelukt, we hebben zitten smullen en een gedeelte cadeau gedaan. Je maakt de vanille cupcakes simpel en snel en topt ze met een net zo makkelijke botercrème en natuurlijk een mini donut. Deze hebben we zelf nog voorzien van een lekker suikerlaagje want ja, als je voor zoet gaat dan moet je ook goed gaan. Kortom de donut vanille cupcakes zijn een waar succes en zullen zeker vaker gebakken worden door ons.

Donut Vanille Cupcakes

Voor: 12 vanille cupcakes

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten

Cupcakes

  • 180 gr roomboter
  • 180 gr zelfrijzend bakmeel
  • 135 gr fijne suiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Snuf zout

Topping

  • 12 mini donuts
  • 200 gr roomboter
  • 200 gr poedersuiker
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1 el water

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix in een kom de roomboter, suiker en vanille suiker tot een romig geheel.
  2. Voeg nu één voor één de eieren toe en blijf mixen totdat deze helemaal opgenomen zijn.
  3. Vervolgens voeg je een flinke snuf zout toe en beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel, mix dit tot een luchtig beslag.
  4. Doe de papiertjes in het cupcakeblik en vul deze met het beslag tot ongeveer 3/4 vol. Zet het blik in de oven en bak de cupcakes in 20 minuten mooi gaar.
  5. Ondertussen maak je de botercrème door 1 op 1 de roomboter met het poedersuiker te mixen. Voeg daarna het water en vanille-extract toe en mix het geheel nog een keer tot een mooie, gladde crème.
  6. Vul een kom met wat fijne suiker en haal hier de donuts doorheen zodat ze een mooi suikerlaagje krijgen. Als het goed is zijn de donuts plakkerig genoeg zodat de suiker blijft zitten.
  7. Wanneer de cupcakes klaar en afgekoeld zijn spuit je er een laagje botercrème op. Op de crème druk je de gesuikerde mini donut en wanneer je ze alle 12 gehad hebt zijn de donut vanille cupcakes klaar om te serveren.

Donut Vanille Cupcakes

Tip

Het is ook erg lekker om, voordat je de de cupcakes gaat toppen, deze te vullen met een klein beetje aardbeienjam. Dit doe je door een klein rondje van boven uit te cupcake te steken en dit te vullen met een schepje aarbeienjam, botercrème erover, donut erop en klaar zijn ze. Zelf vonden we ook deze variant erg lekker.

Enjoy!

1 Comment

  1. Lianne juni 30, 2016 at 2:44 pm

    Zo leuk die cupcakejes met donot! Het is weer wat anders en dubbel zoet! 🙂

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.