Double Chocolate Pancakes

Het is weer zondag, tijd voor een lekker ontbijt! Deze keer heerlijke fluffy pancakes met stukjes chocolade erdoorheen plus een chocolade ganache die erop gaat, death by chocolate is a good way to go. Het is even bakken voordat je een flinke stapel pancakes hebt maar het is de moeite dan ook zeker waard en de ganache is in een handomdraai gemaakt dus houd je van pancakes en chocolade lees dan snel verder!

Chocolate Chip Pancakes met Ganache

Voor: 10 stuks

Bereidingstijd: +/- 30 minuten

Ingrediënten

Pancakes

  • 115 gr bloem
  • 100 gr pure chocolade
  • 3 eieren
  • 2 dl melk (wij gebruikten sojamelk)
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout

Chocolade ganache

  • 100 gr pure chocolade
  • 100 ml slagroom

Bereidingswijze

1. Snijd kleine blokjes van de chocolade. Scheid de eieren en klop het eiwit apart stijf. Mix de dooiers met het bloem, melk, zout en bakpoeder tot een stevige massa. Schep nu het eiwit erdoorheen en daarna de chocolade stukjes.

2. Zet een pan met boter op een laag vuur en bak hierin de pancakes. Begin met een klein hoopje in de pan, eenmaal mooi bruin draai je de pancake om en bak je de andere kant. Herhaal dit totdat je pancake-beslag op is.

3. Als je bijna klaar bent met het bakken van alle pancakes, zet een klein pannetje op het vuur en verhit hierin de slagroom. Niet laten koken maar wel goed verhitten! Haal de pan van het vuur en breek de overige 100 gr chocolade in stukjes. Voeg dit aan de warme room toe en roer dit met een garde erdoorheen net zo lang totdat alle chocolade gesmolten is en je een egale dikkige saus hebt.

4. Stapel de pancakes op en schenk wat van de ganache eroverheen. Garneer met chocoladekrullen, kokosrasp of poedersuiker en serveer de overige ganache in een schaaltje erbij.

Chocolate Chip Pancakes met Ganache

Tip

Je kan natuurlijk ook elke pancake alvast insmeren met ganache en dan opstapelen of gewoon per pancake ganache erop doen tijdens het eten, wat jij wil! 🙂

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.