Dunne Speculaas Koekjes

Één van de goede dingen in de herfst is het genieten van heerlijke speculaas. Gewoon een speculaaskoekje, een stukje gevulde speculaas of van die speculaas brokken, we love it! En nu de Sint ook weer in het land is werd het tijd om zelf lekkere speculaas koekjes te bakken. Mooie dunne koekjes voor bij de thee met een eigen speculaas kruidenmix. Je kan natuurlijk ook gewoon een potje koek- en speculaaskruiden in de winkel kopen. Dus wacht nog even met het bakken van kruidnoten en begin met deze lekkere speculaasjes want daarmee verwen je zeker alle pieterbaasjes. Haha we gaan er spontaan van rijmen! Je maakt de speculaas koekjes snel en simpel en ze smaken uiteindelijk heerlijk.

Dunne Speculaas Koekjes

Voor: circa 32 speculaas koekjes

Bereidingstijd: 8 minuten + 1 uur rusttijd + 10 minuten oventijd

Ingrediënten

Speculaaskruiden (alles gemalen en/of in poedervorm)

  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl kruidnagel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gember
  • 1/8 tl witte peper
  • 1/2 tl anijs
  • 1/2 tl koriander

Speculaas koekjes

  • 140 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 250 gr lichte basterdsuiker
  • 250 gr meel
  • 2 gr bakpoeder
  • 1 1/2 tl speculaaskruiden
  • 2 el water

Bereidingswijze

  1. Voor de speculaas kruidenmix meng je alle kruiden goed door elkaar. That’s all!
  2. Doe de  boter en suiker in een kom en meng dit goed door elkaar tot het één zacht geheel is.
  3. Voeg nu ook het meel, water, bakpoeder en de speculaaskruiden toe aan het mengsel. Kneed dit tot een mooi deeg en laat het deeg op een koele plek rusten voor een uur.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en rol het deeg uit tot het overal ongeveer 2 mm dik is of in ieder geval zo dun mogelijk. Steek er nu in een gewenste vorm koekjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de speculaas koekjes in zo’n tien minuten af, even laten afkoelen en klaar.

Tip

Het deeg plakt een beetje, helemaal wanneer je het gaat uitrollen. Dus houd daar rekening mee, strooi bijvoorbeeld wat bloem over het oppervlak. Bij ons viel het mee en konden de uitgestoken deegrondjes simpel met een dunne spatel (bakspaan) van de werkbank op de bakplaat scheppen.

Dunne Speculaas Koekjes

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.