Echte Warme Chocolademelk

Laatst na een koude dag hadden we zin in een heerlijke kop warme chocolademelk met slagroom. Tijdens de boodschappen namen we de ingrediënten mee zodat we thuis konden gaan genieten van zo’n lekkere hot chocolate met slagroom en marshmallows. Verwarming aan, kaarsjes aan en een dekentje erbij! De warme chocolademelk zag er zo lekker uit dat we dachten ‘dit moeten we delen!’ Want het is zo simpel om zelf een goede kop chocolademelk te maken, sowieso is de gouden tip om echte pure chocolade te gebruiken in plaats van cacaopoeder. Daarnaast gewoon lekker volle melk (of zuivel vervanger zoals wij) gebruiken en misschien wel het geheim, een klein snufje zout toevoegen. Verder kan je het zo gek maken als je zelf wil door er andere kruiden aan toe te voegen zoals bijvoorbeeld kaneel, kardemom of zelfs chilipoeder. Dus weg met die aanmaak chocolademelk en gewoon lekker zelf maken. Je zult zien dat hij veel beter zal smaken!

Echte Warme Chocolademelk

Voor: 2 koppen warme chocolademelk

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 450 ml sojamelk
  • 100 gr pure chocolade
  • Snufje kaneel
  • Snufje zeezout
  • Slagroom
  • Marshmallows
  • Eventueel stukje chocolade voor decoratie

Bereidingswijze

  1. Hak de chocolade in kleine stukken, hoe kleiner de chocolade hoe sneller deze zal smelten.
  2. Breng in een pannetje de melk tegen de kook aan en voeg dan pas de chocolade toe. Doe er een snufje zout en kaneel bij en roer het geheel door tot de chocolade mooi gesmolten is.
  3. Wanneer de chocolademelk klaar is schenk je deze in de mokken. Maak de warme chocolademelk af met kleine marshmallows en/of een toef slagroom. Hak nog wat extra chocolade en strooi deze snippers over de slagroom. De echte warme chocolademelk is klaar.

Tip

Nog een paar kleine tips. Laat de melk niet koken en mocht je de chocolademelk zoeter willen voeg dan een klein beetje bruine suiker toe aan de melk. Pas wel op met het toevoegen van suiker want het wordt al snel te zoet. Als je slagroom en marshmallows op je warme chocolademelk doet wat natuurlijk extra lekker is, doe dan altijd eerst de marshmallows zodat deze lekker gaan smelten.

Echte Warme Chocolademelk

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.