Eendenborst met Peer & Wilde Paddestoelen

Na ons geslaagde eerste wild recept wilden we graag aan de slag met nog een leuk wild recept. Dat kwam mooi uit want voor de Markthal mochten we weer een recept maken met producten uit de Markthal met als thema wild. We wilden graag aan de slag met eend omdat we al vaker hebben gegeten en erg lekker vinden! Al snel hadden we een lekkere salade bedacht van eendenborst met peer en wilde paddenstoelen. Je kan natuurlijk kant-en-klare plakjes eendenborst kopen maar wij wilden graag de eend ook helemaal zelf bakken. Dus na gezellig boodschappen te hebben gedaan in de Markthal waar we voor alle ingrediënten slaagden zoals de mooie paddenstoelen, eendenborst en lekkere olie gingen we aan de slag. In de paddenstoelen mix zaten onder andere cantharellen, eekhoorntjesbrood, trompette de la mort en zwammen. Het flesje mandarijn/amandel/sherry crema smaakten erg lekker en konden we mooi gebruiken als dressing. Het bakken van de eendenborst ging helemaal goed en het eindresultaat smaakten top. We konden moeilijk van de tranches net gebakken eend afblijven, zo lekker smaakt het! Dit gerecht kan je natuurlijk ook met tamme eend (mocht je geen wilde kunnen krijgen) maken dus wil je bijvoorbeeld met de feestdagen een mooi en heerlijk voorgerecht op tafel zetten dan is de eendenborst met peer en wilde paddenstoelen zeker een aanrader.

Eendenborst met Peer & Wilde Paddestoelen

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 eendenborst
  • 100 gr wilde paddenstoelen mix
  • 2 peren
  • 1,5 el honing
  • 75 gr gepelde walnoten
  • 1/2  granaatappel
  • 100 gr mesclun sla
  • Mandarijn/amandel/sherry crema
  • Roomboter
  • Zonnebloemolie
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

1. Schil de peren en snijd deze in parten, houd dit apart. Haal de granaatappelpitten uit de granaatappel en meng deze alvast met de sla in een kom. Maak de paddenstoelen schoon en snijd de grote doormidden of in parten.

2. Neem het stuk eendenborst en snijd de vetkant kruislings in, ongeveer een halve centimeter diep. Strooi er wat peper over heen en leg de eend met de vetkant onder in een koude pan zonder olie en boter. Bak de eend langzaam op laag vuur zo’n 10 minuten. Strooi ook op de bovenkant ook alvast wat peper. Wanneer de vetkant mooi goudbruin en krokant gebakken is, draai je de eend om en bak je kort de andere kant. Het vlees moet mooi rosé zijn van binnen wanneer het klaar is.

3. Ondertussen verwarm je wat boter en olie in een andere pan en bak je hier kort de paddenstoelen in. Maak ze op smaak met wat zout en peper. Verhit in een andere pan ook wat boter en olie en bak hierin de peren tot ze beginnen te kleuren. Voeg nu de honing toe en laat de peren karamelliseren.

4. Rooster tussendoor ook de walnoten even kort in een droge pan en houd deze apart.

5. Maak de sla aan met de crema en wat peper en zout. Neem twee borden en verdeel hier de sla over, leg de gekaramelliseerden peren erop en verdeel de paddenstoelen er mooi overheen. Strooi wat hele en gehakte walnoten erover en snijd de eendenborst in dunne tranches. Verdeel de eend over de twee salades en de eendenborst met peer en wilde paddenstoelen is klaar.

Eendenborst met Peer & Wilde Paddestoelen

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *