Eiermuffins met Ham

Een tijdje geleden plaatsten we op Instagram een foto van eiermuffins met ham. Jullie waren zo enthousiast over dit gerechtje dat we het recept graag met jullie delen. Want de eiermuffins met ham zijn simpel, super lekker en ideaal als ontbijt of lunch. Denise bedacht deze smakelijke variant met ham, spinazie en zongedroogde tomaten op een zondag als lunch. Het is een erg goede combinatie en ze zien er ook nog eens mooi uit in het soort bakje van ham. De eiermuffins met ham zullen het dan ook goed doen tijdens een gezellige brunch. En dat gewoon door creatief te zijn met ingrediënten die je toevallig nog in huis hebt. Om de eiermuffins op deze manier te maken heb je wel ham plakken nodig die zo rond mogelijk zijn. Verder heb je ze in een handomdraai gemaakt en dat is altijd lekker op de zondagochtend.

Eiermuffins met Ham

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 5 minuten + 10 minuten oventijd

Ingrediënten

 • 4 plakken achterham
 • 4 eieren
 • 4 zongedroogde tomaten
 • Klein handje bladspinazie
 • Verse bieslook
 • Knoflook cress (optioneel)
 • Peper
 • Zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet het muffinblik in en doe hier de ham in, vorm deze tot een soort bakje. Bak de hambakjes af in zo’n 3 minuten.

2. Haal het muffinblik uit de oven en snijd de tomaten in stukjes. Vul de hambakjes met wat spinazie, scheur deze eventueel wat kleiner als de bladen groot zijn. Verdeel nu ook de tomaten over de bakjes. Voeg 1 ei per bakje toe en probeer de dooier heel te laten. Bak de eiermuffins met ham af in 8 à 10 minuten.

3. Wanneer de eiermuffins klaar zijn laat je ze even afkoelen en maak je ze op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook fijn en strooi deze over de eiermuffins heen. Garneer de muffins eventueel met wat knoflook cress. De eiermuffins met ham zijn klaar.

Eiermuffins met HamEiermuffins met Ham

Enjoy!

7 Comments

 1. Pingback: 23 Perfect Easter Brunch Recipes to Try This Year | Mode und Stil

 2. Dorothy Thompson maart 24, 2018 at 8:46 pm

  Can you please include option for english?? Would like to try the recipe but need it in English.

  Reply
  1. 88 Food maart 27, 2018 at 12:56 pm

   See the english recipe underneath the next comment 🙂

   Reply
  1. 88 Food maart 27, 2018 at 12:55 pm

   Ingredients:

   4 slices of yorkham
   4 eggs
   4 sundried tomatoes
   Some fresh spinach
   Fresh chives
   garlic sprouts (optional)
   Black pepper
   Sea salt

   Instructions:

   1. Preheat oven at 200 degrees. Grease the muffin-container and place the yorkham in here like a basket. Bake in the oven for 3 minutes.
   2. Take the muffin-container out from the oven. Cut the tomatoes in pieces. Fill the hambaskets with spinach, make them smaller if you want. Put also the tomato pieces in the baskets. Put 1 egg in each basket. Bake the eggmuffins with yorkham in the oven for 8 – 10 minutes.
   3. When the muffins are ready, let them cool down and add salt and pepper. Cut chives en drizzle over. Garnish with some sprouts and they are ready!

   Enjoy!

   Reply
 3. Judy mei 16, 2021 at 11:13 pm

  Is that 200 degrees Fahrenheit or Celsius for the Egg Muffins with Ham?

  Sounds great! Can’t wait to try.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.