Frikadel Djagoeng (Maïskoekjes)

Wij zijn thuis weer lekker aan het kokkerellen geslagen. Waar we erg van kunnen genieten, zowel van het koken en bakken als het opeten! Groot favoriet is de Indonesische keuken. Hiervan willen we een aantal recepten helemaal eigen maken waaronder ook de maïskoekjes. Een super lekkere snack samen met wat chilisaus! Het recept dat we delen is een goede basis voor heerlijke maïskoekjes. Verder kan je deze naar je eigen smaak maken of variëren met bepaalde ingrediënten zodat ook jij een eigen recept creëert! Nu is het tijd om te beginnen zodat we daarna lekker makan makan kunnen doen.

Frikadel Djagoeng (Maïskoekjes)

Voor: +/- 16 maïskoekjes
Bereidingstijd: 20 tot 30 minuten

Ingrediënten

  • 350 gr maiskorrels (uitgelekt)
  • 2 kemirinoten
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eieren
  • 1 stengel bosui
  • 1 tl ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 tl koenjit (gemalen kurkuma)
  • 0,5 tl djintan (gemalen komijn)
  • 1/2 tl trassi
  • 50 gr santen
  • 50 gr (volkoren) rijstmeel
  • Water
  • Zout
  • Peper
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Pof de kemirinoten in de oven, zo’n 10 minuten op 180 graden. Of pof er meerdere van tevoren, zeker als je de noten vaker gebruikt.
  2. Neem een kom en doe hier 150 gram van de uitgelekte maïskorrels, knoflook, kemirinoten, kruiden, trassi en eieren in. Rasp de santen erbij en pureer de inhoud met een staafmixer.
  3. Voeg de rijstmeel toe. Meng het geheel met 1 a 2 eetlepels water zodat er een dik beslag ontstaat. Maak op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de bosui in kleine ringen en roer dit er samen met de rest van de maïskorrels doorheen.
  5. Verhit nu een flinke laag olie in de koekenpan en bak de koekjes aan beide kanten goudbruin. Houd ongeveer 1 volle eetlepel aan voor 1 maïskoekje. Laat de maïskoekjes na het bakken uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm want dan zijn ze het lekkerst!

Selamat makan!

Liefs, Denise & Nick

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.