Gamba’s met Zeewier en Avocado Puree

De gamba’s met zeewier en avocado puree zijn een super lekker Japans voor- of bijgerecht. Het mooie is dat je dit gerechtje snel en simpel bereidt. En door een mooie presentatie ziet het er toch uit als een fancy gerecht waarmee je gasten zeker zal verrassen. Voor de gamba’s met zeewier en avocado puree gebruiken we een aantal niet alledaagse producten zoals furikake en geroosterd zeewier. Beide zijn te verkrijgen bij de betere toko’s. De zeewier salade oftewel wakame is tegenwoordig ook gewoon verkrijgbaar in de supermarkt en bij de visboer. De furikake is een gedroogde strooi mix vol Japanse smaken en het geroosterd zeewier zijn een soort kleine nori vellen. Kortom een heerlijk Japans gerecht dat ideaal past bij bijvoorbeeld sushi. Dus de gamba’s met zeewier en avocado puree zijn zeker het proberen waard.

Gamba's met Zeewier en Avocado Puree

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

IngrediΓ«nten

  • 6 gamba’s (schoongemaakt)
  • 1/2 avocado
  • 3 velletjes geroosterd gekruid zeewier
  • 20 gr zeewier salade (wakame)
  • Wasabi (naar smaak)
  • Wasabi furikake
  • 2 tl zwarte sesamzaadjes
  • Scheutje limoensap
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • Kokosolie

Bereidingswijze

  1. Neem de rijpe avocado en prak deze in een kom samen met wat wasabi en een scheutje limoensap tot een puree. Maak op smaak met zout en peper.
  2. Neem vervolgens de geroosterde zeewier vellen en breek deze door midden. Pak twee borden en leg op elk bord 3 velletjes. Leg op de vellen wat avocado puree en verdeel er de zeewier salade over.
  3. Verhit ondertussen een pan met wat kokosolie en bak hier de gamba’s in met een snufje zout en peper. Rooster ook even kort de sesamzaadjes.
  4. Zet de gamba’s recht op in de avocado puree en strooi er de sesamzaadjes over. Maak de gamba’s met zeewier en avocado puree af door er wasabi furikake over heen te strooien, that’s it.

Gamba's met Zeewier en Avocado Puree

Tip

Wij aten het als bijgerecht bij zelfgemaakte sushi waar we ook een snelle wasabi mayonaise voor hadden gemaakt. Simpelweg door wasabi, mayonaise en wat furikake door elkaar te mengen. We proefden bovenstaand gerecht ook met een beetje van die wasabi mayonaise op de gamba’s en dat smaakte erg goed. Kan je er dus ook nog bij maken als je wilt.

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *