Gegrilde Avocado met Zalm en een licht pittige Salsa

Het is weer eens tijd voor een mooi en lekker hoofdgerecht. De afgelopen week heeft de zon heerlijk geschenen en bracht het eerste echte lente gevoel bij ons naar boven. Dat inspireerde ons tot dit gerecht van gegrilde avocado met zalm en een licht pittige mais tomaten salsa. Een heerlijk kleurrijk gerecht om van te genieten. De gegrilde avocado ligt op een bedje van volkoren basmatirijst en rode quinoa, hiervoor hebben we de mix van het merk Tilda gebruikt. Deze hadden wij namelijk nog in huis liggen en past er erg goed bij. Je kan natuurlijk ook andere rijst of quinoa gebruiken als je dat lekker vindt. De gegrilde avocado met zalm en tomaten salsa is gezond en simpel te bereiden. Zo kan je de salsa al van tevoren maken zodat de smaken goed in trekken en wordt het gerecht afgemaakt met een frisse limoendressing. Ook is het echt een super gerechtje voor van de zomer want dan kan je de zalm en avocado lekker op de BBQ grillen. Kortom de gegrilde avocado met zalm en tomaten salsa wil je proeven!

Gegrilde Avocado met Zalm en een licht pittige Salsa

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 150 gr zalm
  • 4 el rijst/quinoa mix
  • 1 tomaat
  • 1 kleine rode ui
  • 150 gr mais
  • 1/2 Spaanse peper
  • Verse koriander
  • 1/2 limoen
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Doe de mais in een kom, snipper de ui en doe deze erbij. Snijd de tomaat in blokjes en de Spaanse peper fijn. Voeg ook deze toe aan de kom. Neem wat verse koriander naar smaak en snijd ook deze fijn, blaadjes en steeltjes. Voeg deze toe aan de kom en maak op smaak met zout en peper. Meng het geheel goed en proef of het naar smaak is.
  2. Doe voor de limoendressing wat olijfolie in een kommetje en maak deze op smaak met vers limoensap, zout en peper. je kan hem zo fris maken als je zelf wilt.
  3. Verwarm de grillpan tot deze goed heet is. Snijd ondertussen de avocado door de helft en verwijder de pit. Grill de helften in de grillpan tot je mooie strepen ziet. Grill daarna gelijk de zalm tot de gewenste gaarheid.
  4. Ondertussen bereid je de rijst/quinoa mix volgens  de verpakking, die wij gebruikten was in twee minuten klaar. Gebruik je andere dan kan je beter als eerst beginnen met de bereiding van de rijst of quinoa.
  5. Verdeel de rijst/quinoa mix over de twee borden. Verwijder de schil van de avocado en zet deze in de rijstmix. Vul de avocado met de mais tomaten salsa en leg de gegrilde zalm ernaast met wat salsa. Drizzle de limoendressing over alles heen naar smaak en de gegrilde avocado met zalm en licht pittige salsa is klaar.

Gegrilde Avocado met Zalm en een licht pittige Salsa

Tip

Als het goed is houd je wat van de mais tomaten salsa over. Dit kan je nog lekker met de rijst of quinoa eten wanneer je nog trek hebt of je bewaard het en eet het op bijvoorbeeld een toastje net als een bruschetta.

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.