Gemberkoekjes met Rozijnen

Laatst hadden we een bak experiment en maakten we gemberkoekjes met rozijnen van ingrediënten die we nog in huis hadden. Het eindresultaat zijn mooie grote gemberkoeken met een lekkere spicy smaak. Erg geschikt als nagerecht of voor bij de thee. Soms sta je ervan te kijken wat je kan maken van ingrediënten die je nog in huis hebt wanneer je wat kastjes langs gaat. Een goede manier ook dus om restjes op te maken! De gemberkoekjes met rozijnen zijn geslaagd en het zijn mooie grote koeken geworden. Je kan ze natuurlijk ook wat kleiner maken door kleinere balletjes af te bakken, let dan wel op dat ook de baktijd korter wordt. Deze gemberkoekjes maak je verder simpel en snel en de smaak deed ons ook een beetje denken aan chai!

Gemberkoekjes met Rozijnen

Voor: 8 gemberkoekjes

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 240 gr zelfrijzend bakmeel
  • 225 gr lichte basterdsuiker
  • 210 ml zonnebloemolie
  • 165 gr rozijnen
  • 50 gr stroop
  • 15 gr bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 el gemalen kruidnagel
  • 1 el gemalen gember
  • 1 el gemalen kaneel
  • Snuf zout

Bereidingswijze

1. verwarm de oven voor op 190 graden. Neem een grote kom en meng hier de basterdsuiker, olie, stroop en ei in.

2. Neem een andere kom en doe hier het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout, de gemalen kruiden en rozijnen in. Meng deze door elkaar met een garde. Voeg dit mengsel nu toe aan het andere mengsel en meng het geheel goed door elkaar, uiteindelijk wordt het een donkerkleurige deeg.

3. Neem een ijsschep (5 cm doorsnede) of maak balletjes met je handen van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat je minimaal 5 cm afstand tussen de balletjes laat. Bak de koeken in 15 à 20 minuten af en laat daarna afkoelen. De gemberkoekjes met rozijnen zijn klaar.

Tip

De gemberkoekjes zijn erg lekker met wat poedersuiker erover en een kop thee erbij. Ook zou je de koeken mooi in een dessert kunnen verwerken. Zo zullen ze goed smaken met een bolletje ijs en misschien wat rood fruit erbij.

Gemberkoekjes met Rozijnen

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *