Gevulde Aubergines met Tomaat & Yoghurt

We blijven nog even in de Arabische sferen met deze heerlijke gevulde aubergines met tomaat en yoghurtsaus. De gevulde aubergines zijn ideaal als voor- of bijgerecht en smaken geweldig lekker. Net als de Arabische tomatensoep met couscous is ook dit gerecht eenvoudig te bereiden. We hebben de gevulde aubergines ondertussen al twee keer gemaakt, een keer met feta erover en een keer zonder. Beide smaken super en het is maar net wat jij wilt en lekker vindt. Wij vinden vooral de combinatie van de yoghurtsaus en de gevulde aubergine erg lekker en maken dan ook iedere keer extra veel saus. Het gerecht is vegetarisch en ook nog eens gezond, zo zonder suiker en met Griekse yoghurt (0 of 2% vet). Ook voor dit recept hebben we ons laten inspireren door de Arab Food Lovers box. Je kan de gevulde aubergines trouwens ook als onderdeel van verschillende mezzes (mediterraanse tapas) serveren. Kortom een gerechtje dat zeker weer het proberen waard is.

Gevulde Aubergines met Tomaat & Yoghurt

Voor: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 70 gr tomatenpuree
  • 2 knoflooktenen
  • 1 witte ui
  • Snuf komijn
  • Sap van een halve limoen
  • 3 à 4 el Griekse yoghurt
  • Stukje verse gember
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • Verse koriander
  • Blok feta (optioneel)
  • Plantaardige olie

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en besprenkel de snijkant met zout. Leg ze met de snijkant naar beneden en laat de aubergines zo’n 30 minuten rusten.
  2. Verwarm nu de oven op 180 graden en snipper ondertussen de ui en knoflook fijn.
  3. Zet een pan op het vuur en verwarm hierin wat olie. Fruit de ui en knoflook aan en voeg daarna wat komijn toe. Roer door en laat even meebakken. Voeg nu de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Roer door en laat het geheel zo”n 10 à 15 minuten rustig sudderen tot een mooie saus.
  4. Spoel de aubergines af en droog ze af. Verwarm nu wat olie in een andere pan en bak hierin de aubergines met de snijkant naar beneden totdat deze bruin kleurt. Haal de aubergines uit de pan en laat ze afkoelen.
  5. Haal het vruchtvlees uit de aubergines zonder de schil hierbij te beschadigen. Leg de aubergine omhulsels in een ovenschaal en vul ze met de tomatenvulling. Sprenkel er wat limoensap overheen en verkruimel er wat feta naar smaak over.
  6. Zet ze nu voor zo’n 30 minuten in de oven. Ondertussen rasp je wat verse gember en meng je dit samen met zwarte peper door de yoghurt. Voeg ook wat limoensap naar smaak toe. Proef of het sausje naar wens is en maak het eventueel verder op smaak. Snijd ook alvast wat verse koriander.
  7. Wanneer de gevulde aubergines uit de oven komen bestrooi je ze met koriander en kun je het gerecht samen met de yoghurtsaus serveren.

Gevulde Aubergines met Tomaat & YoghurtGevulde Aubergines met Tomaat & Yoghurt

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.