Gevulde avocado met ei & zalm

Wij houden van avocado dus het werd tijd om een keer een warme en gevulde avocado te proberen. De gevulde avocado met ei en zalm smaakt heerlijk en is super simpel en snel te bereiden. Het lekkere bijgerecht is ook nog eens gezond en helpt je lichaam te herstellen na het sporten. De gevulde avocado is ideaal als lunch of als avondmaaltijd met wat zoete aardappel friet erbij. Tijdens het koken kan je alvast wat van het vruchtvlees snoepen zodat er extra veel vulling in past en met het overige eiwit kan je genoeg lekkers maken, wees creatief. Je kan de zalm natuurlijk ook weg laten wanneer je dat niet mag of lekker vind. Kortom de gevulde avocado met ei is voor iedereen!

Gevulde avocado met ei en zalm

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 5 minuten + 15 minuten oventijd

IngrediΓ«nten

  • 2 avocado’s
  • 50 gr gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 1/2 rode ui
  • Verse dille of tuinkers
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Maak met een lepel het hol in de avocado’s groter door er wat vruchtvlees uit te scheppen.

2. Snijd nu de zalm in stukjes en vul de avocado’s hiermee. Maak alvast op smaak met zout en peper. Scheid nu alvast de eidooiers van het eiwit, doe dit stuk voor stuk. Doe in elke avocado een eidooier en voeg eventueel wat meer eiwit toe. Voeg nog een laatste keer wat zout en peper toe en doe de gevulde avocado’s voor zo’n 15 minuten in de oven.

3. Snijd ondertussen alvast de kruiden fijn en de ui in halve ringen, zorg dat je in ieder geval acht halve ringen hebt. Haal de avocado’s uit de oven en garneer ze met de kruiden en ui ringen. De gevulde avocado met ei en zalm is klaar.

Gevulde avocado met ei en zalm

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *