Gezonde Kapsalon

Wij hadden al een tijdje zin in een kapsalon maar eigenlijk kunnen we dat natuurlijk niet maken (al is het soms wel heel lekker!) en past het niet in onze gezonde levensstijl. Nee geen goede voornemens dat deden we daarvoor al, haha. Dus toen kwamen we op het briljante idee om een gezonde kapsalon te maken aangezien we zo goed als alle ingrediรซnten kunnen vervangen door een gezondere variant die we sowieso al lekker vinden! Voor het echte kapsalon gevoel maakten we hem ook in een aluminium-bakje en maakten we er een gezonde knoflooksaus bij want er moet natuurlijk wel knoflook en sambal op de kapsalon. Onze gezonde kapsalon bestaat uit zoete aardappel in plaats van patat en geitenkaas vervangt de Gouda kaas. Lekkere kippendijen werden het dรถner vlees en al snel hadden we een heerlijke gezonde kapsalon. Het gerecht smaakten super lekker en daarna hadden we echt het gevoel alsof we stiekem gezondigd hadden met zo’n echte kapsalon van 1800 kcal. Alleen nu dus een heel stuk gezonder, dat is nog eens verantwoord snacken!

Gezonde Kapsalon

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 25 minuten + 10 minuten oventijd

Ingrediรซnten

  • 400 gr kippendijen
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 2 zoete aardappels
  • 1 bosui
  • 1 tomaat
  • 1/4 komkommer
  • 1/4 ijsbergsla
  • 2 takjes verse koriander
  • Koolzaadolie
  • Sambal (ons recept vind je hier)

Shoarma kruiden

  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl cayennepoeder
  • 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl zout

Knoflooksaus

  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 1 grote knoflookteen
  • Scheutje limoensap
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en snijd er friet van. Doe de zoete aardappel friet voor 30 minuten in de oven of 25 minuten in de actifry zoals wij deden.
  2. Meng ondertussen alle kruiden voor de shoarma kruiden goed met elkaar. Bewaar dit in een potje het is genoeg voor ongeveer een kilo vlees. Snijd nu reepjes van de kippendijen zodat je een soort shoarma hebt. Marineer de kip reepjes met een scheut olie en een paar schepjes van het kruidenmengsel dat je gemaakt hebt.
  3. Snijd de komkommer in reepjes en de tomaat in halve plakjes. Neem de bosui en snijd dunne ringen van het groen, van het witte gedeelte snijd je dunne reepjes (dus door de lengte). Snijd ook alvast de ijsbergsla fijn.
  4. Nu gaan we de knoflooksaus maken. Pers de knoflookteen uit boven de Griekse yoghurt en voeg een klein beetje limoensap toe. Voeg ook een klein snufje zout en peper toe en meng alles door elkaar. Proef even of het naar smaak is en voeg eventueel nog wat meer van iets toe.
  5. Bak de gemarineerde kip reepjes in een pan met wat olie tot ze gaar zijn.
  6. Ondertussen is de friet klaar en kunnen we de kapsalon opbouwen. Verdeel de zoete aardappel friet over de aluminium-bakjes en verdeel hier de kip reepjes over. Verkruimel de geitenkaas hierover en doe de kapsalons 10 minuten in de oven op 180 graden.
  7. Wanneer de kapsalons uit de oven komen beleg je deze met ijsbergsla. Verdeel hier de komkommer, tomaat en bosui over en maak het af met wat blaadjes koriander. Serveer de gezonde kapsalon met de knoflooksaus en sambal.

Gezonde Kapsalon

Eet smakelijk!

4 Comments

  1. Gitta januari 17, 2016 at 10:57 am

    Krijg hier heel erg honger van ๐Ÿ˜‰
    Voor het eerst in jaren ook maar eens wat nieuwjaarsvoornemens gemaakt, wat eten en gezondheid betreftโ€ฆ. Maar het werkt bij mij altijd totaal averechts :-/ misschien alles weer loslaten en vanavond gewoon genieten van deze kapsalon?

    Reply
    1. 88 Food januari 18, 2016 at 2:22 pm

      Ja is vaak zo daarom doen wij niet aan goede voornemens en hadden we het al eerder besloten. Maar goede voornemens of niet deze kapsalon mag en kan sowieso dus wij zeggen doen!

      Reply
  2. Peggy juni 12, 2016 at 9:09 pm

    Lijkt me heerlijk en gezond. Kan niet wachten dat ik de recepten ga uit proberen.

    Reply
  3. Judith mei 23, 2017 at 6:06 pm

    Super lekker en gezond! Vanavond gegeten,mmmmm
    Nog 1 klein tipje kruid de kipreepjes lang van te voren, liefst een dag.Dan is de smaak lekker ingetrokken.
    Ik ga het vast veel vaker maken

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *