Gezonde Plaatpizza met Gegrilde Courgette & Ricotta

Na een heerlijke bruschetta bij Jamie’s Italian en een verse bladerdeegrol die tegen zijn houdbaarheidsdatum liep kwamen we op het idee voor deze lekkere en gezonde plaatpizza met gegrilde courgette en ricotta. We gebruikten voor deze plaatpizza geen pizzadeeg maar bladerdeeg wat erg goed uitpakte. Het krokante deeg smeerden we in met een heerlijke doperwten-puree en topden de plaatpizza met gegrilde courgette, gekleurde tomaatjes en ricotta af. De munt speelt een belangrijke rol in dit gerecht en geeft het geheel een frisse touch. Het bladerdeeg van Tante Fanny is veganistisch en vrij van gekke ingrediënten. Dit alles maakt de plaatpizza best gezond en dat is mooi want zo kan je verantwoord genieten van een stuk pizza. Laat je ook zeker niet afschrikken door de doperwten want het smaakt echt top!

Gezonde Plaatpizza met Gegrilde courgette & Ricotta

Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 oventijd

Ingrediënten

  • 1 bladerdeegrol van Tante Fanny
  • 450 gr doperwten
  • 3 knoflooktenen
  • 1 courgette
  • 100 à 150 gr ricotta
  • Handje gekleurde cherrytomaten
  • Bosje verse munt
  • Olijfolie
  • Plantaardige olie
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het deeg uit op de bakplaat. Vouw de zijkanten dubbel zodat je een lekkere korst krijgt en prik wat gaatjes in het deeg. Bak het deeg in 15 minuten af of zoals het op de verpakking staat.
  2. Ondertussen breng je een pan met water aan de kook. Kneus de knoflook en snijd door midden. Wanneer het water kookt doe je de doperwten en knoflook erin. Kook deze zo’n 7 minuten, zorg dat de doperwten wel nog wat bite hebben.
  3. Giet de doperwten af en laat deze afkoelen. Snijd ondertussen de cherrytomaten door midden en snijd dunne plakken van de courgette. Doe de tomaatjes in een kom en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
  4. Marineer de courgette plakken met plantaardige olie, peper en zout. Gril de courgette aan beide kanten in een grillpan.
  5. Voeg wat verse munt naar smaak toe aan de doperwten en pureer deze met een staafmixer. De puree hoeft niet super fijn te zijn, er mogen nog wat stukjes doperwt in zitten. Maak op smaak met peper en zout en wat smeuïger door een scheut olijfolie toe te voegen.
  6. Smeer de doperwten-puree op de pizzabodem en beleg deze met wat plakken courgette. Schep naar smaak wat hoopjes ricotta erop en verdeel de gekleurde tomaatjes over de pizza. Rol een paar courgette plakken op en verdeel ook deze over de pizza. Druppel nog wat olijfolie over de ricotta en strooi er nog wat zout en peper overheen. Garneren met nog wat muntblaadjes en de gezonde plaatpizza met gegrilde courgette en ricotta is klaar.

Gezonde Plaatpizza met Gegrilde courgette & Ricotta

Eet smakelijk!

2 Comments

  1. Jolet april 24, 2016 at 9:27 am

    Deze onthoud ik even! Ik zou hem wel eens willen proberen 🙂

    Reply
  2. Teddy april 24, 2016 at 3:01 pm

    Oh dit klinkt echt heel erg lekker!

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.