Met mooi weer eten we vaak ook wat lichtere maaltijden en de Griekse salade met vijgen en meloen is zo’n lekkere lichte maaltijd. Toen we in de winkel gedroogde bergvijgen tegen kwamen wilden we hier meteen wat mee maken. Vooral Denise vind vijgen lekker en zij bedacht dan ook deze lekkere salade. Mede door de meloen en kaas is het een goede maaltijdsalade voor de lunch of na een warme dag. De serrano ham geeft net die extra smaak aan de Griekse salade en de munt maakt hem lekker fris. Wij vonden de salade erg lekker en mocht je het te zoet vinden dan kan je de Griekse salade met vijgen en meloen ook zonder honing eten zoals Nick deed. Je maakt de salade simpel en snel en met een lekker broodje erbij is het zeker genoeg. Laat de zomer maar komen!
Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 12 minuten
Ingrediënten
- 8 verse of gedroogde vijgen
- 2 plakken meloen
- 50 gr walnoten
- 2 el suiker
- 1 el sesamzaad
- 100 gr feta
- 3 plakken serrano ham
- 2 handjes veldsla
- Verse munt
- Olijfolie
- Honing
- Zout
Bereidingswijze
1. Hak de walnoten grof en meng ze met wat olijfolie, sesamzaad, suiker en een snufje zout. Zet een pan op het vuur en doe hier het notenmengsel in. Bak het notenmengsel net zolang totdat de suiker karamelliseert, roer het af en toe door en zorg dat het niet verbrandt. Doe de walnoten in een kom en laat ze afkoelen.
2. Snijd de plakken meloen en feta in blokjes en de serrano ham in stukjes.
3. Snijd de vijgen open en doe de veldsla in een schaal. Verdeel hier de feta, vijgen, walnoten, ham, meloen en fijngesneden munt over. Maak het geheel op smaak met wat olijfolie en honing. De Griekse salade met vijgen en meloen is klaar.
Eet smakelijk!
Het lijkt me een heerlijke salade maar dan wel met verse vijgen. De gedroogde variant vind ik echt een stuk minder lekker.
Deze salade ziet er overheerlijk uit!