Groene Gazpacho

Afgelopen kerst waren we uitgenodigd voor het kerstdiner bij familie en wij zouden een klein tussengerecht maken. Wij wilden alleen groente gebruiken omdat er in het voorgerecht al vis zat en bij het hoofdgerecht vlees. Zelf hadden we nog een mega avocado liggen die we gehaald hadden bij de Markthal in Rotterdam dus die gingen we in ieder geval gebruiken en al snel kwamen we uit op een heerlijk frisse gazpacho! En in plaats van de rode variant maakten we een groene van onder andere de avocado en komkommer. Het eindresultaat smaakte erg goed en iedereen vond het lekker tijdens het kerstdiner. Ze vonden het vooral een lekker fris soepje met een verrassende kick! Deze kwam van de paprika en bosui die erin zitten en net zorgen voor dat beetje pit. Afgetopt met wat bieslook en blokjes puntpaprika een prachtige gazpacho, die ons ook heel lekker lijkt voor in de zomer!

01_gazpacho_1

Voor: 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediรซnten

  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 groene paprika
  • 2 komkommers
  • 6 bosuitjes
  • 1 knoflookteen
  • 25 ml olijfolie
  • 25 ml witte wijnazijn
  • Snufje zout
  • Verse bieslook
  • 1 kleine puntpaprika

Bereidingswijze

1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika, de onderkant van de bosui en ontpit de avocado waarna je hem uit zijn schil haalt. Snijd deze samen met de komkommers in stukken. Kneus de knoflook.

2. Doe de paprika, avocado, bosuitjes, komkommers, knoflook samen met de olijfolie, witte wijnazijn en wat zout in de blender of een hoge beker. Pureer het geheel tot een egale soep.

3. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes en knip de bieslook in kleine stukjes. Schenk de gazpacho in een mooi glas en garneer met de puntpaprika en bieslook.

01_gazpacho_2

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.