Guacamole

We love Mexican food! Zo hebben we ons favoriete restaurantje in Den Haag waar je authentiek Mexicaans kan eten en staat er regelmatig wat Mexican food bij ons op tafel. Nacho’s snacken? Niet zonder guacamole natuurlijk, onze favoriete dip. Ondertussen hebben we het zo vaak gemaakt dat we onze befaamde guacamole hebben en in een handomdraai kunnen maken. Dus op vele verzoeken van vrienden is hier het basis recept voor een heerlijke guacamole, ook geven we wat tips hoe jij je eigen perfecte guacamole kan maken! Want smaken verschillen. 😉

Guacamole

Tips

•    Gebruik mooie rijpe avocado’s (niet te rijp). Hass avocado’s doen het bij ons altijd erg goed in de guacamole.

Hoe check je of de avocado rijp is? Door het kroontje te verwijderen en te kijken naar de kleur, groen is goed en bruin is overrijp. Daarnaast moet je ook altijd even voelen of ze zacht zijn door er lichtjes in te knijpen. Onrijpe avocado’s voelen namelijk hard aan en als ze te zacht voelen zijn ze beurs of overrijp.

•    Gebruik verse ingrediënten, dit geeft de meeste en lekkerste smaak aan je guacamole. Denk hierbij aan vers limoen sap en een Spaanse peper in plaats van sap uit een flesje en gedroogde chili flakes.

•    Maak de guacamole naar jouw eigen smaak, gebruik het basisrecept hieronder en voeg naar smaak meer of minder van iets er aan toe. Blijf tussendoor ook proeven want smaken kan je wel toevoegen maar er niet meer uithalen. Wil je bijvoorbeeld fris, gebruik dan meer limoensap en/of crème fraîche. Koriander maakt hem kruidiger en Spaanse peper pittiger. Proef wat jij het lekkerst vindt!

Guacamole

Voor: 1 portie (in ieder geval genoeg voor 2 personen)

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten

•    1 avocado

•    1 sjalot

•    1 cherry- of ¼ tomaat

•    1 knoflookteen

•    Sap van 1 limoen

•    ¼ Spaanse peper

•    Zout

Bereidingswijze

1.    Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Snijd de tomaat en peper door midden, kneus de knoflook en snijd de ui in grove stukken.

2.    Doe alle ingrediënten in een kom en pureer het met een staafmixer tot één mooie, egale massa. Proef of de smaak naar wens is en voeg eventueel nog wat toe. Mix het nog een keer en de guacamole is klaar! Serveer het in een mooi schaaltje met een partje limoen of een takje koriander.

Guacamole

Guacamole verkleurd redelijk snel dus maak het pas op het moment dat je het ook gaat eten. Wil je het van tevoren maken of een restje bewaren, zorg dan dat er een laagje limoen of citroensap bovenop ligt, dek het af en bewaar het in de koeling.

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.