Harissa aubergine met kruidensalade

Tegenwoordig eten we thuis bijna elke avond vegetarisch. Dit is een bewuste keuze en het vlees missen we eigenlijk nooit. Toen we een doos vol mooie aubergines kregen wisten we al snel wat we gingen maken. Op onze Pinterest hadden we namelijk een mooie gerecht van Donna Hay staan wat ons inspireerde tot onderstaand recept. Zo goed als alle ingrediënten hadden we al in huis dus na het halen van wat verse kruiden konden we aan de slag. Vroeger was aubergine niet echt ons ding maar ondertussen weten we het goed en lekker te bereiden op verschillende manieren waardoor we de groente ook meer zijn gaan waarderen. Zo vind je onder andere de recepten voor naanpizza met aubergine, gevulde aubergine en aubergine crème op de blog. Dus neem deze paarse vriend een keer mee tijdens de boodschappen, hij is er trouwens ook in andere mooie kleuren!

Geroosterde aubergine met kruidensalade & linzenGeroosterde aubergine met kruidensalade & linzen

Ingrediënten

  • 2 à 3 aubergines
  • 1 el harissa
  • 2 knoflooktenen
  • 2 el granaatappel molasse
  • Rasp van 1 limoen
  • Zonnebloemolie
  • 300 gr linzen uit blik
  • 1 bosje verse bladpeterselie
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 bosje verse munt
  • Zwart sesamzaad
  • Griekse yoghurt

Dressing

  • 60 ml extra virgin olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el granaatappel molasse
  • Sap van 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten van de dressing in een kom goed door elkaar en zet even weg.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de aubergines in de lengte door midden en snijd het vruchtvlees in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Plaats de aubergine helften op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Neem een kom en meng de harissa, geperste knoflook, granaatappel molasse en limoenrasp tot een marinade. Verdeel dit met een lepel over de aubergines en drizzle er nog wat zonnebloemolie overheen.
  4. Plaats in de oven en rooster de gemarineerde aubergines voor 60 minuten of totdat de aubergine helemaal gaar is.
  5. Ondertussen snijd je de peterselie, koriander en munt grof. Spoel de linzen en laat deze uitlekken, voeg de linzen daarna toe aan de kruiden. Maak op smaak met de eerder gemaakte dressing en meng de kruidensalade goed door elkaar.
  6. Wanneer de aubergines klaar zijn plaats je deze op de borden samen met de kruidensalade en een flinke lepel Griekse yoghurt. Strooi er wat sesamzaad overheen en eventueel wat extra dressing en eetbare bloemen.

Geroosterde aubergine met kruidensalade & linzen

Dit recept is in samenwerking met Aubergine.nl.

Eet smakelijk!

BewarenBewaren

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.