Iced Coconut Coffee

Met dit weer drinken wij graag iced coffees in plaats van een warm bakkie. Helaas hebben ze dit bij veel horeca gelegenheden niet of maar één soort. Vaak is die ene keuze dan ook nog eens gemaakt van een pre-mix en/of veel te zoet. Terwijl het eigenlijk zo simpel te maken is. Vorig jaar op Zakynthos waren we dan ook blij dat ze daar wel wisten hoe je een lekkere iced coffee maakt. Verder kan je er alle kanten mee op, gewoon zwart of latte’s en cappuccino’s. Als de basis goed is kan je ook lekker variëren met smaken, siropen en melksoorten. In dit recept vind je een iced coffee met kokosmelk en kokossiroop. We love coconut! Hoe en hoe sterk je de koffie zet kan je helemaal zelf bepalen.

Iced Coconut Coffee

Voor: 1 iced coconut coffee
Bereidingstijd: 1 minuut wanneer alles al gekoeld is.

Ingrediënten

  • 150 ml filterkoffie
  • 150 ml kokosdrink
  • 1 el Monin coconut syrup
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze

  1. Maal koffiebonen naar keuze en zet een pot filterkoffie. Hoe sterk je de koffie zet ligt natuurlijk helemaal aan je eigen smaak.
  2. Zet ondertussen twee glazen in de koelkast en zodra de filterkoffie klaar is koel je deze ook zo snel mogelijk terug.
  3. Neem de gekoelde glazen en doe hier de kokos siroop in waarna je de glazen helemaal vult met ijs.
  4. Schenk de gekoelde filterkoffie erbij. Wil je een mooie laag, schenk dan voorzichtig de koude kokosmelk erbij. Rietje erin en genieten maar.

Iced Coconut Coffee

Enjoy!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.